Школам Кіровоградщини незаконно підвищували ціни на газ

15.11.2018 10:14

На Кіровоградщині підрядна організація незаконно підвищила ціни на природній газ навчальним закладам. Про це медіапорталу DOZOR повідомили в прокуратурі області.

За інформацією, підрядну організацію зобов’язали повернути до державного бюджету кошти понад 400 тисяч гривень.

За результатами проведених торгів щодо закупівлі природного газу комунальною установою «Петрівський районний центр із обслуговування закладів освіти» переможцем визнано підприємство з ціновою пропозицією 6 433 гривень 28 копійок за 1000 куб м газу. В подальшому з підрядником було укладено 5 додаткових угод, якими первісну ціну товару незаконно збільшено до 9 800 гривень за 1000 куб м.

У результаті укладення недійсних додаткових угод державі заподіяли збитки у вигляді надмірно сплачених 412 тисяч гривень коштів. За принципової та послідовної позиції прокуратури господарським судом Кіровоградської області зазначенні додаткові угоди визнано недійсними, а підрядну організацію зобов’язано повернути державі незаконно отриманні кошти.

Крім того, за фактом зловживання при проведенні закупівлі службовими особами вищевказаної комунальної установи місцевою прокуратурою розпочато кримінальне провадження. Відомості внесені до ЄРДР за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) ККУ.

Переглядiв: 490