Школярі з Кіровоградщини представлятимуть Україну в Чехії (ФОТО)

15.05.2019 07:48
image

Школярі з Кіровоградщини здобули перемогу в національному відборі міжнародного конкурсу «Молодь в лісах Європи». Про це медіапорталу DOZOR повідомили в обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

Так, відбір проходив в Державному агентстві лісових ресурсів України за підтримки

Участь у заході взяли 41 представник учнівських лісництв із Житомирської, Закарпатської, Київської, Кіровоградської, Полтавської, Хмельницької, Чернівецької, Чернігівської, Черкаської областей та Малинськоголісотехнічного коледжу.

Під час заходу проводилося тестування на знання лісового господарства України англійською мовою, перевірку вміння розуміти текст лісівничої тематики й тест на вміння спілкуватись англійською.

Найсильнішою в завзятій боротьбі стала команда з Кіровоградщини. Це Юлія Крижанівська (шкільне лісництво «Підсніжник»), Вікторія Балабушка та Ірина Штундер (ШЛ «Зелена планета»), які й представлятимуть Україну на міжнародному молодіжному конкурсі в Чехії.

Друге місце посіли команди Полтавської області, третє місце розділили команди з Черкаської та Чернівецької областей.

Довідково:

Міжнародний конкурс «Молодь у лісах Європи» включає два етапи, перший з яких – відбір на національному рівні команди школярів (до 19 років), другий - змагання команд на міжнародному рівні.

У фіналі конкурсу в Чехії буде проведено три офіційних та один неофіційний конкурс. Офіційні конкурси – тестування на знання лісового господарства Європи, практичний конкурс на знання основ лісового господарства та підготовка презентації на задану лісівничу тему. Мова спілкування – англійська.

Нагадаємо, що вперше українська команда приєдналась до складу учасників YPEF у 2015 році. У Румунії юний лісівник Андрій Галушка із Червоно-Нерубаївського шкільного лісництва, яке діє в Кіровоградській області, перебуваючи у складі збірної команди, зайняв перше місце.

2016 року серед учасників міжнародного змагання в Латвії була Діана Гусейнова, учениця шкільного лісництва “Паросток”, котре діє на Кіровоградщині.

image
Переглядiв: 680