Школярі з Кіровоградщини зібралися на сесію парламенту дітей (ФОТО)

18.11.2019 08:12
image

В обласному центрі пройшло чергове засідання учасників обласного парламенту дітей. Про це медіапорталу DOZOR повідомили у ЦДЮТ.

Так, традиційна осіння сесія парламенту дітей пройшла днями. У рамках заходу відбулися вибори керівного складу обласного парламенту дітей.

Свої сили в передвиборчих перегонах спробували чотири кандидати – Анна Жорнова (Парламент дітей та молоді Новоукраїнської ОТГ), Анна Ярова (Олександрівський районний парламент дітей), Владислав Семокоп (Долинський районний парламент дітей) та Юлія Оніщук (Вільшанський районний парламент дітей). Передвиборча агітація кандидатів на посаду голови ОПД розпочалася з вересня 2019 року. Програми кандидатів вирізнялись різноплановістю, адже містили і стратегічні напрямки розвитку, і довгострокові проекти, і плани на найближче майбутнє.  Новообраним головою Кіровоградського обласного парламенту дітей стала Юлія Оніщук.

Юлія Оніщук склала присягу голови ОПД і керівний склад ОПД 12 скликання передав повноваження керівному складу 13 скликання. Прийняття рішення сесії знаменувало урочисте закриття сесії парламенту дітей.

Офіційне відкриття 4 сесії 12 скликання Кіровоградського обласного парламенту дітей відбулося під час пленарного засідання в сесійній залі Кіровоградської обласної ради. За активну громадянську позицію, розвиток дитячого парламентаризму та високі рейтингові показники  Дипломами першого ступеню нагороджені парламент дітей та молоді Новоукраїнської ОТГ (координатор Білокоз Л.В.), Вільшанський РПД (координатор Радова Т.В.) та Парламент дітей м. Кропивницького (координатор Завражна І.С.).

Голова Кіровоградського обласного парламенту дітей 12 скликання Тимофій Білокоз  доповів про участь у першому глобальному саміті міст,  дружніх до дитини, який проводився ЮНІСЕФ у місті Кельн (Німеччина). Результатом саміту стало підписання декларації  міст, дружніх до дітей та молоді.

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 1601