Школярів Кіровоградщини не тестуватимуть на коронавірус

12.08.2020 06:44

У навчальних закладах області перед початком навчального року не мають права вимагати від школярів довідку про проходження ПЛР-тестування. Про це повідомила головний санітарний лікар області Надія Оперчук, інформує медіапортал DOZOR.

За словами посадовця, новина про обов'язкове тестування на коронавірус – фейк.

«У жодному з пунктів не зафіксовано, що школярі перед початком освітнього процесу в примусовому порядку повинні проходити обстеження методом ПЛР. Це фейк. Довідки про ПЛР-тестування навчальні заклади вимагати від батьків не можуть», – наголосила Надія Оперчук.

Однак затверджено перелік головних вимог під час навчального процесу. Так, у школах формуватимуть списки, за якими діти будуть приходити до школи. Таким чином уникатимуть скупчень. Батькам або супроводжуючим особам забороняється заходити до навчального закладу. Виключенням буде лише супровід школярів із інвалідністю.

Якщо у школяра виявлятимуть ознаки респіраторної хвороби, його ізольовуватимуть, інформуватимуть батьків та направлятимуть до лікарні.
На уроках дітям дозволятимуть бути без захисних масок та респіраторів, однак на перервах їх використання буде обов'язковим. На вході в навчальний заклад будуть організовані місця, де діти матимуть змогу обробляти руки антисептиком.

Як раніше повідомляв медіапортал DOZOR, у школах Кропивницького учнів не пускатимуть до їдальні.

Переглядiв: 949