«Сильні духом»: У Кіровограді відкрили Центр молоді з інвалідністю (ФОТО)

28.11.2018 15:41
image

В обласному центрі в будівлі на вулиці Євгена Тельнова, 8/6 відбулося урочисте відкриття Центру молоді з інвалідністю «Сильні духом» сьогодні, 28 листопада. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, соціальний проект, авторами якого є ГО «Серце матері»,  був втілений за кошти «Громадського бюджету 2018». Допомогти фінансово погодилися також місцеві підприємці.  Заклад площею 123 квадратних метра розрахований на понад 30 представників молоді з інвалідністю віком від 18 до 35 років. Тут молоді люди матимуть змогу проводити дозвілля, спілкуватися з молоддю.

image
image
image
image
image

Під час заходу талановита молодь з інвалідністю презентувала танцювальні номери, а також зачитала вірші відомих українських поетів. За словами голови громадської організації «Серце матері» Людмили Шукрути, створення такого центру планувалося ще декілька років тому.

«Ми виграли проект у конкурсі «Громадський бюджет», випередивши один із проектів лише на два голоси. Вони були просто на вагу золота. Зараз ми розуміємо, що тут будуть 30 молодих людей, також долучаться підопічні районних осередків нашої громадської організації. Ці молоді люди не мають сидіти в чотирьох стінах, вони мають розвиватися. І ми надамо таку можливість. Я низько вклоняюся усім меценатам, які нам допомагали. Зараз, коли проект вже втілений, я відчуваю гордість за те, що ставлення до людей з інвалідністю змінюється. Наша мрія здійснилася, і це – головне», - розповіла Шукрута.   
image

За інформацією, загальна сума, яку було витрачено на втілення ініціативи, 390 тисяч гривень. У планах - створення проекту, який передбачає створення умов для роботи молодих людей з інвалідністю.

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 3218