Синоптик розповів, якої зими очікувати жителям Кіровоградщини

24.10.2020 07:00

На території Кіровоградської області прогнозують теплу зиму, яка очікується вже наприкінці листопада – на початку грудня. Про це у коментарі медіапорталу DOZOR повідомила начальник відділу гідрометзабезпечення обласного гідрометцентру Валентина Лазарева.

«За прогнозами, який нам надав український гідромедцентр, на весь опалювальний період, а саме з листопада по березень, середня місячна температура в кожному з цих місяців очікується вище на +1, +2 градуси середньої багаторічної. Тобто зима має бути теплою», - зазначила Валентина Лазарева.

За словами синоптика, на території Кіровоградської області не очікується великих опадів (снігу). В окремі періоди можуть бути несприятливі погодні умови, різке похолодання, хуртовини, сильний вітер, але такі явища будуть короткочасними.

Також синоптик розповіла, коли орієнтовно очікувати зниження температури на території області.

«Зима починається з дати переходу за позначку 0 градусів в сторону від'ємних значень. За середніми багаторічними значеннями зима прогнозується наприкінці листопада - на початку грудня, але як воно буде, ніхто не знає. Минулого року взагалі не було переходу через 0 градусів і як такої метеорологічної зими теж не було», - додала Валентина Лазарева.

 

Переглядiв: 30169