Скандальна ділянка на Попова: куди міськрада Кропивницького хоче віддати землю, де має бути сквер

05.10.2020 13:45
image

У Кропивницькому більше двох років триває боротьба за земельну ділянку на розі вулиць Попова та Юрія Коваленка. Наразі там знаходиться пустир, і попри бажання громадських активістів висадити там дерева та зробити сквер для містян, міська влада намагається передати цю землю під черговий торговельний об'єкт. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

За коментарем медіапортал DOZOR звернувся до депутата міськради Олександра Рокожиці – саме на його окрузі знаходиться дана ділянка. Депутат пояснив, що кілька разів питання  щодо відведення земельної ділянки в оренду строком на 10 років (право оренди на яку набувається на аукціоні) невідомим чином з’являлося у порядку денному на сесіях. Однак особисто він розгляд цього питання блокує, адже незрозуміло, ні кому ця ділянка пропонується, ні з яких причин це питання оприлюднюється в порядку денному.  

«Мені, як депутату міської ради, незрозуміло, навіщо питання про передачу ділянки шляхом аукціону виноситься на сесію міської ради. Мені відомо, що місцеві активісти хочуть створити там сквер, і я цю ідею підтримую, адже місто потребує висадки нових зелених насаджень, тим більше, тут зараз знаходиться пустир. Однак у питанні, яке виноситься, вказано, що цільове призначення цієї ділянки – під розміщення торговельного комплексу. Це питання декілька разів виносилося на сесію, і тричі я знімав це питання з порядку денного. Але це питання якимось дивним чином все одно знову ставлять в порядок денний. Я не розумію, кому це потрібно. Але вже завтра під час сесії міськради це питання може знову  розглядатися, і я знову буду просити його зняти з розгляду», - пояснив Олександр Рокожиця.

Варто зазначити, що торік місцеві екозахисники, зокрема, голова громадської організації «Озеленення Кропивницький» Надія Паливода пропонувала висадити на цій ділянці сквер – до 265-ї річниці міста активісти планували висадити тут 265 дерев.  Втім через зрозумілі причини висадити дерева тут так і не вдалося.

Медіапортал DOZOR ретельно слідкуватиме за ситуацією навколо даної земельної ділянки під час сесії міськради, яка відбудеться вже завтра, 6 жовтня. За інформацією джерела у міськраді, є певна домовленість щодо передачі вказаної земельної ділянки на розі вулиць Космонавта Попова та Юрія Коваленка на вигідних умовах для розміщення торговельних площ.

image

 

 

 

Переглядiв: 12302