Скасування нового тарифу на проїзд депутати сьогодні так і не розглянули

21.02.2017 12:51

image

Питання про скасування рішення виконкому про підвищення тарифів на проїзд так і не було розглянуте на сесії міськради через двічі відхилений порядок денний. Про це повідомляє DOZOR.

Після повернення з обідньої перерви 23 присутні в залі депутати з півгодини подискутували про альтернативний проект порядку денного, запропонований депутатом від «Батьківщини» Олександром Цертієм, в результаті не дійшовши згоди. Головуючий на засіданні секретар міськради закрив восьме засідання сьомої сесії.

«Ми з вами ходимо по колу, тому я пропоную зібратися на погоджувальній раді, про що буде повідомлено додатково. А потім ми з вами будемо узгоджувати позиції порядку денного. Дякую. На цьому я сесію завершую… я маю на увазі засідання завершую. Про додаткове засідання ми повідомимо окремо», - звернувся до депутатів Табалов.
«Порядок денний, який був запропонований, питання, які були включені до порядку денного, не відповідають нормам закону про доступ до публічної інформації, не у всіх витримано 20 днів для оприлюднення. Це визнають і сам головуючий, і депутати. Деякі питання не пройшли погодження виконкому, що є обов’язковим. Тобто проект порядку денного не підготовлений, він не є дієвим, і тому з цією метою частина депутатів звернулося щодо змін порядку денного, запропонували 4 питання до розгляду, які є важливими: про розгляд депутатських запитів, про надання матеріальної допомоги, про зниження відсоткової ставки єдиного податку для підприємців та відміну, на нашу думку, незаконного та невиваженого рішення виконкому щодо підняття вартості проїзду в громадському транспорті. Але на жаль ні головуючий, в якого були повноваження прийняти це рішення, ні депутатський корпус не підтримали дані ініціативи, хоча варто наголосити, що головуючий зобов’язаний був поставити на голосування пропозицію депутатів на голосування. Він цього, на жаль, не зробив», - зазначив  депутат міськради Сергій Бойко.

Нагадаємо, сьогодні на засіданні сесії міської ради  депутати  мали обговорити можливість відміни підвищення вартості проїзду у міських маршрутках. Зокрема, депутати від ВО “Батьківщина”, “Самопомочі”, “Радикальної партії” та “Свободи” підготували проект рішення, який скасовує рішення виконкому про підвищення тарифів на проїзд в громадському транспорті міста. 

Як повідомляв DOZOR, за дві години восьмої сесії міськради депутати так і не проголосували за порядок денний в цілому. Секретар міськради Андрій Табалов скаржиться, що депутати не хочуть з ним спілкуватися та ігнорують запрошення на перемовини.

image

image

image

image

Переглядiв: 1582