Скільки заробила фірма колишнього бізнес-партнера Андрія Райковича з бюджету Кропивницького (ФОТО)

23.10.2020 12:20

Улюбленець кропивницьких комунальників ТОВ «Титан-Кіровоград» за 2020 рік встигло виграти 36 тендерів на закупівлі та заробити на них 11 мільйонів 734 тисячі 923 гривень. При цьому підприємство помічене на демпінгу (штучне заниження цін) та підвищенні вартості у подальшому через додаткові угоди. Про це свідчать дані системи  Prozorro, інформує медіапортал DOZOR. 

Загалом фірма – активний учасник торгів з 2017 року. За цей час вона виграла 165 тендерів на понад 135 мільйонів, більшість з цих коштів – з міського бюджету Кропивницького. 

image
image

Саме у «Титана-Кіровоград» закупляють пальне фактично усі ключові комунальні підприємства Кропивницького.

За даними системи be.prozorro, найбільший замовник палива – збиткове комунальне підприємство «Теплоенергетик». З ним уклали 8 договорів. На другому місці – теж КП міськради «Універсал». Серед найбільших любителів пального від «Титана-Кіровоград» - комунальне підприємство «Електротранс» та КП «Благоустрій».

image

До прикладу, КП «Теплоенергетик» уклав договір з ТОВ «Титан-Кіровоград» на суму 1 мільйон 277 тисяч 722,18 гривень у серпні на закупівлю 30537 літрів бензину А-92  (18,51 грн за літр), 1000 літрів – А-95 (20, 56 грн  за літр) та дизпалива 37 381 літрів (18,51 грн за літр). Як виявилося, ціна «титанового» фаворита міськради Кропивницького не була остаточною.

Вже за місяць «Титан-Кіровоград» ініціював підвищення ціни на пальне. У результаті сума бензину А-92 стала 18,76 грн, а дизпалива – 18,76 за літр.

За даними Ring. оrg, ТОВ «Титан –Кіровоград», як і ТОВ «Титан-плюс» належить колишньому бізнес-партнеру міського голови Кропивницького Миколі Грицаю. Бенефінціарним власником другої фірми не так давно значився і сам міський голова Кропивницького Андрій Райкович.  

image

Аналогічна ситуація з бензином сталася і з іншим комунальним підприємством - «Універсал». Тоді «Титан-Кіровоград» знизив вартість палива у торгах і переміг в тендері, погодившись дати бензин та дизпаливо на суму 3 мільйони  234 тисячі гривень.

Але вже з липня до жовтня фірма двічі ініціювала підвищення ціни на пальне, внісши відповідні зміни до договору. Нині ціна бензину зросла майже на гривню – з 18 до 18,86 грн за літр, дизпалива – з 18, 55 до 19,24 гривень. При цьому сума самого договору не змінилася, а це значить, що комунальники просто недоотримають кількість пального.

image

Варто згадати і те, що  на початку каденції Райковича головний паливним улюбленцем комунальних підприємств міської ради була фірма ТОВ «Білий Ведмідь», яка належала і Грицаю, і Андрію Райковичу.  Нині фірма перестала брати участь у торгах, ймовірно, через низку гучних матеріалів журналістів-розслідувачів.   

image
Переглядiв: 8072