Шляховики охопили понад 10 тисяч квадратних метрів доріг аварійними роботами з ліквідації вибоїн (ФОТО)

16.05.2023 17:19

Дорожники Кіровоградщини охопили понад 10 тисяч квадратних метрів доріг аварійними роботами з ліквідації вибоїн. Про це медіапорталу DOZOR повідомили у службі відновлення та розвитку інфраструктури області.

Так, за минулий тиждень виконали 10 010,9 м2 ямкового ремонту, з них на дорогах міжнародного, національного та регіонального значення - 6274,9 м2.  Працюють переважно класичним методом – гарячою асфальтобетонною сумішшю, та разом з тим, неглибокі вибоїни ліквідують пневмоструменевим методом. Загалом з початку року вже полагодили 51 930,3 м2 покриття, з яких 11 872 м2 саме струменевим.

Такий метод є економним, бо залучено до роботи менше людей і потребує меншого обсягу матеріалів, і в той же час ефективний на боротьбі з ліквідацією незначних вибоїн. Машина спочатку продуває ямку, стиснене повітря видуває пил та інші чужорідні елементи, заливає її емульсією, а потім під натиском подає щебінь дрібної фракції. Це забезпечує моментальне щеплення матеріалів з полотном, а під колесами машин відбувається ущільнення. Вже за добу така латка набирає міцності і не відкриється знову.

Переглядiв: 459