Шлюб у «Дії»: жителі Кіровоградщини можуть подати заяву на одруження через смартфон

27.02.2023 14:55

Подати заяву на одруження знову можна буде онлайн – відповідну послугу Мін'юсту реалізували на порталі Дія. Про це повідомляє медіапортал DOZOR з посиланням на прес-служлбу Міністерства юстиції.

«Така послуга завжди користувалась попитом серед громадян України. Тому, ми вирішили відновити онлайн-подання заяви на шлюб, тепер – запускаємо модернізовану послугу на порталі Дія», – розповідає заступник Міністра юстиції України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Сергій Орлов.

Скористатись послугою можуть громадяни України, котрі:

·        досягли 18 років;

·        мають електронний підпис.

Щоб подати заяву про шлюб у Дії, потрібно:

1.     Авторизуватися на порталі Дія та перейти у розділ «Сім’я».

2.     Обрати послугу «Заява про шлюб».

3.     Заповнити заяву. Тут можна обрати час та місце державної реєстрації шлюбу, церемонію у святковій залі та інші додаткові послуги.

4.     Сплатити державне мито.

5.     Підписати заяву електронним підписом.

6.     Далі ваш партнер отримає посилання на заяву електронною поштою. Він має авторизуватися у кабінеті на порталі, перейти за посиланням з пошти та підписати заяву електронним підписом.

І все! Заяву про шлюб подано. Обраний ДРАЦС надішле вам результат розгляду заяви та деталі щодо церемонії на мейл. Вам залишається лише з’явитися у ДРАЦС у день одруження. 

Послуга реалізується Міністерством юстиції України спільно з Міністерством цифрової трансформації України за підтримки за підтримки Європейського Союзу в межах проєкту U4DigitalIUA.

Переглядiв: 463