Смачна Масляна: які млинці готують відомі кіровоградські кулінари (ФОТО)

07.03.2019 08:46

В останній  тиждень перед Великим постом українці відзначають свято Масляної. Традиційною стравою  у цей період, як відомо, вважаються млинці. Найсмачнішими рецептами з медіапорталом DOZOR поділилися відомі у Кіровограді кулінари: автор кулінарної школи «Food Sсhool» Галина Артеменко, учасник шоу «Мастер-шеф» Олександр Працков та кулінар Жанна Решетицька.  

Налисники від Галини Артеменко:

«Мені подобаються крихітні налисники - я загортаю начинку не в цілий млинець, а розрізаю кожен на 4 частини. Виходять налисники розміром з палець, вони виглядають дуже симпатично.  До речі, а чи знаєте ви, чому це блюдо називається «налисники»? Все просто: млинець для загортання повинен бути розміром з листок дерева», - пояснює кулінар.

Для початку треба приготувати звичайні млинці.

Інгредієнти:

1 стакан молока;

1 стакан води;

1 склянка борошна;

2-3 яйця;

100 мл рослинного масла;

сіль, цукор - за смаком.

Необхідно змішати всі інгредієнти і збити тісто блендером, щоб розбити всі грудочки. Млинці, у складі яких вже є рослинна олія, можна пекти на сухій сковороді. Готові млинці треба скласти на тарілку та накрити кришкою для мікрохвильової печі.

Для приготування начинки необхідно:

0,5 кг селянського сиру;

1-2 яйця;

жменя попередньо промитих родзинок;

2-3 столові ложки цукру;

ванілін.

Для приготування начинки потрібно просто змішати всі інгредієнти зі списку до однорідної маси. Ідеальним варіантом буде використання замість звичайного цукру ванільного. Потім слід розрізати кожен млинець на чотири частини та покласти всередину чайну ложку начинки і загорнути млинець.   Після того, як налисники загорнуті, можна довести їх до «кондиції» різними способами: обсмажити на вершковому маслі на сковороді, трохи протушкувати в вершках з цукром. Також налисники можна запекти протягом 10 хвилин у духовці, присипавши цукром і поклавши шматочок масла зверху.

image

Фото та рецепт з сайту Галини Артеменко

Кольорові млинці від Олександра Працкова:

Інгредієнти:

Цукор - 2 ст.л

Молоко топлене - 400 мл

Борошно пшеничне / Борошно (з гіркою) - 7-8 ст. л.

Олія - 2 ст. л.

Сіль (щіпка)

Яйце куряче - 3 шт

Для того, щоб млинці були кольоровими слід додати сік буряка, шпинату або моркви, одну-дві столові ложки какао. Після змішування усіх інгредієнтів слід викласти необдіхну кількість суміші на пательню та посмажити млинці. Подавати зі сметаною.

image

Шоколадні оладки від Жанни Решетицької:

«Шоколадні оладки - це чудовий рецепт до Масниці. Оскільки млинці досить часто є на нашому столі, балувати домочадців незвичайними шоколадними оладками. А ще це відмінний десерт для дітей, великих любителів оладок і шоколаду», - стверджує кулінар.

Інгредієнти:

1 склянка борошна

1 ст. л. розпушувача

2 яйця

2 ст. л. какао

1 склянка молока

50 г шоколаду

апельсин

Треба просіяти борошно, додати какао, розпушувач та змішати. Шоколад треба розламати на шматочки, розтопити його на плиті, а потім влити молоко, розмішуючи до повного розчинення в ньому шоколаду.  Суміш має охолонути. У цей час в окремому посуді слід розбити яйця та влити їх у суміш борошна та додати молоко з шоколадом.  Суміш розмішати до однорідного стану.

Потім натерти цедру апельсина, вичавити дві столові ложки апельсинового соку та додати до тіста. Усе потрібно змішати та випікати невеликі оладки на рослинному маслі на сковороді з товстим дном. Подавати з вершками.

image
Фото та рецепт з сайту Жанни Решетицької 
Переглядiв: 1343