Смерть дівчини у ДТП: розслідування щодо екс-очільника Кіровоградської ОДА завершили

29.02.2024 15:30

Державне бюро розслідувань завершило розслідування відносно екс-очільника Кіровоградської ОДА, а нині народного депутата України Андрія Ніколаєнка, який вчинив смертельну ДТП на Житомирщині. У резульаті події загинула 18-річна дівчина. Про це медіапорталу DOZOR повідомили у відомстві. 

Автомобіль, за кермом якого перебував народний депутат, наїхав на пішохода. Встановлено, що депутат всупереч вимогам ПДР рухався зі столиці до Львова з перевищенням дозволеної швидкості. Зокрема, камери на трасі Київ – Чоп зафіксували перевищення допустимої швидкості від 40 до 50 км/год, у тому числі одна з камер зафіксувала таке перевищення у межах населеного пункту, де сталася трагедія. Це підтвердила й фототехнічна експертиза.

У цей час 18 річна місцева мешканка перебігала проїзну частину в селі. Водій, перевищуючи дозволену швидкість, не вжив достатніх заходів для зменшення швидкості аж до зупинки транспортного засобу та допустив наїзд на потерпілу. Дівчина від отриманих ушкоджень померла на місці події.

Слідство встановило, що дотримання водієм вимог ПДР щодо руху із допустимою швидкістю не більше 110 км/год та своєчасне гальмування надало б можливість потерпілій залишити межі проїзної частини.

Також стало відомо, що винуватець ДТП систематично притягався до адмін. відповідальності патрульною поліцією за перевищення швидкості, зокрема лише протягом 2022-2023 років щодо нього було винесено 22 постанови.

Нагадаємо, екс-голова Кіровоградської ОДА, а нині - нардеп Андрій Ніколаєнко публічно підтвердив свою причетність до смертельної ДТП,  у результаті якої загинула 18-річна дівчина. 

Переглядiв: 432