Смертельна ДТП на Кіровоградщині. Підозрювану посадили під варту

07.09.2020 12:54

У Ленінському районному суді обрали запобіжний захід підозрюваній у скоєнні смертельної ДТП в смт Добровеличківка сьогодні, 7 вересня. Про це медіапорталу DOZOR повідомили у прес-службі суду.

За версією слідства,  4 вересня близько 14:30 підозрювана,  перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння (2.0%), керувала автомобілем ВАЗ, рухаючись в світлу пору доби по вул. Челюскінців в смт. Добровеличківка, Добровеличківського району, Кіровоградської області зі сторони вулиці Української армії, грубо порушуючи вимоги п.п. 1, 5, 2.3 (б) і (д) Правил дорожнього руху України, через наявний стан алкогольного сп’яніння позбавила себе можливості вірно оцінювати дорожню обстановку та безпечно керувати транспортним засобом, щоб мати можливість постійно контролювати напрям його руху та не створювати небезпеки іншим учасникам дорожнього руху.

Під час подальшого руху, в зазначений час, на вказаному автомобілі у вказаному напрямку, підозрювана, рухаючись по прямій ділянці дороги, не впоралась із керуванням транспортним засобом та виїхала на ліве узбіччя щодо напрямку її руку, де допустила наїзд на жінку-пішохода, яка перебувала на межі між проїзною частиною та узбіччям, тим самим грубо порушила вимоги п. 12.1 ПДР України.

У результаті дорожньо-транспортної пригоди пішохід отримала тілесні ушкодження, внаслідок яких в подальшому померла в Добровеличківській ЦРЛ.

Дослідивши всі матеріали, додані органом поліції, суд застосував щодо підозрюваної запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів. Розмір застави визначив у розмірі 20 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, тобто 42 040 гривень.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

Переглядiв: 6826