Смертельна ДТП на Кіровоградщині: водія посадили під варту без права внесення під варту

15.02.2023 15:17

Ленінський районний суд обрав запобіжний захід підозрюваному у скоєнні ДТП, під час якої загинув пасажир сьогодні, 15 лютого. Про це медіапорталу DOZOR повідомили у суді.

Так, 1 лютого підозрюванийу світлу пору доби рухався по автомобільній дорозі М-13 Кропивницький – Платонове зі сторони м. Новоукраїнка в напрямку м. Кропивницький та перевозив трьох пасажирів. Близько 10:40 за межами населеного пункту по території Новоукраїнського району Кіровоградської області, нехтуючи вимогами п. 12.1 ПДР України самовпевненно перевищив безпечну швидкість руху керованого ним транспортного засобу, що позбавило його можливості контролювати його рух, внаслідок чого не впоравшись із керуванням, допустив його занос, після чого здійснив наїзд на дерево, від якого автомобіль відкинуло на відстань 55,1 м.

Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди один пасажир отримав тілесні ушкодження середнього ступеню тяжкості, які викликали тривалий розлад здоров’я, ще один пасажир отримав тяжкі тілесні ушкодження, які небезпечні в момент спричинення. Третій пасажир  отримав тяжкі тілесні ушкодження, які призвели до смерті останнього.

Дослідивши всі матеріали, додані органом поліції, суд застосував щодо підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Переглядiв: 7421