Смертельна ДТП за участю школярки: водій автівки був напідпитку

10.11.2020 11:01

44-річний водій автомобіля ЗАЗ-1102, який наїхав на 11-річну школярку у селі Бережинка, був напідпитку. Про це під час брифінгу повідомив начальник поліції області Роман Козьяков сьогодні, 10 листопада, інформує медіапортал DOZOR.

Як відомо, смертельна аварія сталася вчора, 9 листопада.

«Водій автомобіля «Таврія» на великій швидкості виїхав на узбіччя, де допустив зіткнення із 11-річною дівчиною. Після цього, не зупиняючись, покинув місце події. У зв’язку з чим поліцейськими по отриманню вказаної інформації було надано орієнтування на встановлення автомобіля», - повідомив Козьяков.

За словами керівника обласної поліції, автомобіль зупинили дві особи на відстані близько 15 кілометрів від зазначеного місця події. Вони повідомили правоохоронцям.

«Зупинили вказаний автомобіль, у зв’язку з грубими порушеннями правил дорожнього руху водієм. По прибуттю поліцейські затримали особу. Як потім з’ясувалося, особа перебувала в стані сильного алкогольного сп’яніння – 2,67 проміле алкоголю в крові. Після проведення експертиз буде надано правову оцінку діям зазначеної особи. На вчорашній день особа затримана за ознаками статті 208 кримінально-процесуального кодексу за вчинення вказаного злочину. Слідчі готують клопотання до суду для обрання запобіжного заходу у вигляді арешту», - додав Роман Козьяков.

За інформацією, водієві загрожує термін ув’язнення від 3 до 8 років. Кримінальне провадження порушено за ознаками статті 286 ККУ (Порушення правил безпеки учасниками дорожнього руху або особами, які експлуатують транспортний засіб).

Переглядiв: 2884