Сотні кіровоградців здійснили ходу на захист віри у зв’язку з "антицерковними" законопроектами ВР (ФОТОРЕПОРТАЖ)

18.05.2017 07:15
image

Близько півтисячі жителів міста із духовенством Української Православної Церкви здійснили хресну ходу по Великій Перспективній вулиці – від Кафедрального собору до площі Героїв Майдану - на захист православної віри та в знак протесту проти законопроектів, які порушують конституційні права вірян і мають бути розглянуті сьогодні на засіданні Верховної Ради. Про це повідомляє DOZOR.

«Ми зібралися сьогодні у храмі,  відслужили молебень і здійснили хресну ходу сюди, на цю площу Героїв Майдану, які своє життя віддали для того, щоб ми жили у правовій європейській державі, в якій кожен має право сповідати свою віру.  Сьогодні у Верховній Раді заплановане прийняття законопроектів, які направлені проти Української Православної Церкви і проти українського народу, зокрема. Сьогодні православні віруючі – це більше третини населення нашої країни. Ці ж законопроекти передбачають перші грубі втручання у справи Церкви, де кожний чиновник зможе на свій розсуд визначати юрисдикцію тої чи іншої общини. Після їх прийняття люди, які взагалі не мають жодного відношення до Церкви, зможуть прийти та відібрати майно того чи іншого  храму, заборонити діяльність тої  чи іншої організації», - повідомив у коментарі сайту DOZOR прес-секретар Кіровоградської єпархії УПЦ Іоанн Ганчин.
 «Інший закон передбачає  певний особливий статус нашій Церкві, за якого всі кадрові рішення, призначення єпископів чи священиків мають узгоджуватися з державними органами влади. Це грубі порушення як свободи, совісті, так і законодавства України, Міжнародної, Європейської конвенцій з захисту прав, порушення 35 статті Конституції України. Ми вийшли сюди, щоб помолитися, щоб наша влада почула нас і зрозуміла, що громадськість треба якомога більше консолідувати, а не розділяти. Адже  такі законопроекти сіятимуть розбрат між нашим народом, що може призвести до міжрелігійної війни», - зазначає Іоанн Ганчин.

Наразі на центральній площі міста відбувається молитовне стояння. Безпеку віруючих охороняють десятки поліцейських і працівників СБУ.

За інформацією, понад 500 вірян з Кіровоградщини на чолі з архієпископом Кіровоградським і Новомиргородським Іоасафом зараз відстоюють права українських православних віруючих під стінами Верховної Ради. До столиці з’їхалися представники від кожної єпархії УПЦ.

За інформацією, сьогодні Верховна Рада України має розглянути законопроекти № 4128 і №4511, які віряни вже назвали антицерковними. В Українській Православній Церкві вважають, що законопроекти суперечать нормам Конституції і міжнародного права в сфері гарантії свободи віросповідання. Голосування призначене на 18 травня 2017 року. До народних депутатів звернулися архієреї Української Православної Церкви та віруючі з усієї України.

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image

 

Переглядiв: 2258