Соціологія: Місцеву владу чекає суттєве переформатування

20.05.2020 11:33
image

На місцеву владу Кропивницького очікує суттєве переформатування після виборів, які мають відбутися вже у жовтні. Про це свідчать дані соціологічного опитування, які оприлюднили експерти під час відео-брифінгу, інформує медіапортал DOZOR.

Так, на початку заходу соціолог Едуард Клюєнко оприлюднив дані опитування, яке стосувалося найбільш болючих для містян проблем. Як виявилося, 48% кропивничан вважають, що дороги міста у поганому стані, 35,5% такої ж думки щодо тротуарів. 28,4% містян відповіли, що їх хвилює занедбаний стан Набережної.

На питання про те, які політичні сили найбільше допомагають місцевим жителям, думка розділилася наступним чином:

«Тут я можу виділити три таких сили, на які люди звертають увагу, але зі значними відмінностями у відсотках. На першому місці стоїть ГО «Перспектива міста», яке уособлює пан Стрижаков – 31,3% людей відповіли, що ця громадська організація найбільше допомагає людям у нашому місті. На другому місці  – ВО «Батьківщина»  - 7, 3% але це також не мало. На третьому місці партія  «Наш край» - 5,2%», - повідомив Едуард Клюєнко.

Крім того,  на питання, якби місцеві вибори проводилися б найближчої неділі, 35,5% містяни віддали б голос за організацію «Перспектива міста». На другому місці – партія «Слуга народу». За неї проголосувало б 16,7% містян. На третьому місці – ВО «Батьківщина». Свій голос б віддали 15% опитуваних.

«Стосовно першого місця «Перспективи міста» можу сказати, що у нас переважають партії лідерського типу. Персона Стрижакова у місті відома і, виходячи з рейтингу, ми розуміємо, що тут велику роль грає особистісний авторитет, тому що партію ніхто ще ж не починав розкручувати. Чесно кажучи, важко уявити, яким буде реальний рейтинг «Перспективи», якщо вони почнуть накладати рейтинг Стрижакова на цю партію. Скоріш за все, він буде ще вищим, ніж зараз. Оскільки ми робили це до карантину, то після карантину може виплисти  дуже багато різних чинників. Всі політики чимось займалися. У Стрижакова був штаб допомоги, досить велика кількість людей отримала цю допомогу, тож можуть бути різні кореляції. Досить  цікаво проявилася тенденція підтримки місцевих партій. Вона проявляється наступним чином: партія «Наш край»,   Рідне місто, і згадана міська організація «Перспектива» міста. Тобто ці три партії, згідно з нашими даними, потрапляють до наступної міської ради», - зазначив політолог Руслан Стадніченко. 

За словами експертів, наразі у громадській думці з’явився новий тренд – зростає запит на місцеві партії. Таку тенденцію можна спостерігати фактично у всіх містах країни.  Результати опитування у Кропивницькому це також довели. Адже більшість кропивничан - 25% хотіли б бачити міського голову, який є представником місцевої партії.  12% - за те, щоб мер представляв загальноукраїнську партію. 23% хочуть, щоб мер був позапартійним.

 

 

Переглядiв: 1166