Спеціалізовані медзаклади Кіровоградщини отримуватимуть фінансування іншим шляхом

31.01.2020 11:27

Спеціалізовані медичні заклади припинять фінансувати з субвенцій, а почнуть оплачувати   надання кожної медичної послуги з 1 квітня. Про це під час прес-конференції повідомила директор східного міжрегіонального департаменту національної служби здоров’я Наталія Будяк сьогодні, 31 січня, інформує медіапортал DOZOR.

«Національна служба здоров’я з 1 квітня розпочинає трансформацію системи охорони здоров’я – новий етап у житті спеціалізованих медичних закладів. Вони розпочинають отримувати фінансування іншим шляхом – не за субвенцію, не за утримання медичного закладу. Національна служба здоров'я платитиме за конкретний пролікований випадок, за конкретного пацієнта. Лікарня не буде фінансуватися за кількістю ліжок, а буде оплачено за кожного пацієнта, за кожну надану медичну послугу», - повідомила Наталія Будяк.
image
«Лікарні зараз дуже активно готуються до процесу укладання договорів. Кіровоградщина є однією з лідерів по підготовці. І вже в лютому Національна служба здоров'я зробить оголошення і буде розпочато процес контратування», - додала посадовець. 

 

Переглядiв: 2636