Спорт на свіжому повітрі: Багатофункціональний спортивний майданчик презентували у дендропарку Кропивницького (ФОТОРЕПОРТАЖ)

29.06.2024 19:18

На території дендропарку в обласному центрі відбулося відкриття багатофункціонального спортивного майданчика сьогодні, 29 червня.  Про це повідомляє медіапортал DOZOR. 

Відкриття відбулося за участю керівництва дендропарку, депутата міської ради Олександра Чибітька, який став ініціатором створення цього проєкту. Спецільними гостями, які завітали на презентацію майданчика, стали важкоатлет, ломус, володар титулів «Найсильніша людина України» і «Найсильніша людина світу», почесний президент  Федерації стронґмену України Василь Вірастюк,   стронґмен, важкоатлет, «Найсильніша людина України» Олександр Лашин та український атлет, президент «Федерації стронґменів України" Сергій Конюшок. 

«Створення такої локації – це моя передвиборна обіцянка моїм виборцям, мешканцям округу. Я теж тут виріс, тоді на весь дендропарк був тільки один турнік. У дитинстві я мріяв, що колись у мене буде змога створити майданчик, де було б багато тренажерів. Моя мрія здійснилася. У цьому допомогли КОРПОРАЦІЯ"ХХІ СТОЛІТТЯ" та керівництво дендропарку», - зазначив Олександр Чибітько. 

На спортивному майданчику встановили тренажери, спрямовані на тренування різних груп м’язів, а також призначених для усіх вікових категорій громадян. Заняття – безкоштовні. 

«Поки що це єдиний майданчик такого плану. Тут є тренажери для заняття з власною вагою, а також тренажери для професійного заняття спортом. Поки що це перший такий майданчик, але, маю надію, що згодом тут будуть ще і футбольні та волейбольні локації. Взагалі у дендропарку займаються спортом люди. І вони також зацікавлені у тому, щоб були локації для занять. Коли ми тільки починали будувати майданчик, люди різного віку позитивно відгукувалися на цю ініціативу, це приємно», - додав Олександр Чибітько. 

Гості заходу діляться своїми думками та враженнями щодо нової спортивної локації в місті. За словами містян, таких майданчиків має бути більше, і вони мають бути у кожному мікрорайоні міста. 

«Я з іншого міста, сюди приїхав і проходжу військову службу. Мені сподобалася ідея щодо встановлення спортивного майданчика, трохи займаюся спортом, тому, якщо матиму змогу, то обов’язково буду тут займатися. Важливо, щоб таких локацій ставало більше, адже молодь має займатися спортом, а наша нація – нехай буде спортивною та здоровою», - зазначив гість дендропарку Дмитро. 

«Взагалі ми з сином сюди приїхали з Бобринця. Він займається гирьовим спортом, йому подобаються заняття на силових тренажерах. Тому вважаємо, що ідея – чудова. Можливо, багато людей сюди будуть приходити зранку або увечері і тренуватися», - каже жителька Бобринця, гостя заходу Тетяна. 

На відкриття завітав начальник управління молоді та спорту Кіровоградської ОВА Андрій Щетина. 

“Дуже потрібна справа . Таких майданчиків у нас в місті небагато. Тут є тренажери , які працюють на всі групи мʼязів . Переконаний , що відвідувачів, спортсменів тут  буде багато , і на цьому майданчику завжди буде дуже гамірно”, - зазначив посадовець.

Вартість встановлення такого майданчика склала 800 тисяч гривень.

Переглядiв: 741