Справа щодо вбивства чоловіка: підозрюваний хотів повернутися на роботу

09.11.2020 16:08
image

У Кіровоградському районному суді під час засідання по справі вбивства та підпалу 38-річного жителя Помічної Євгена Коровкіна підозрюваний просив суд дати можливість йому працювати вдень. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, суд не має можливості направляти повістки через відсутність марок, тому свідки не з’явилися. Прокурор Віталій Дьолог стверджує, що правоохоронці не надали свідкам запрошення до суду особисто через зайнятість під час виборів.

У зв’язку із цим прокурор запропонував перенести судове засідання. У свою чергу судді вирішили під час цього засідання переобрати запобіжний захід для підозрюваного.

Прокурор клопотав не змінювати запобіжний захід та продовжити цілодобовий домашній арешт. На це адвокат потерпілої заперечила через можливу небезпеку жителів міста.

Сторона захисту вважає можливим та доцільним змінити запобіжний захист. Аргументують це тим, що підозрюваний був присутній на кожному засіданні та має позитивну характеристику під час перебування у слідчому ізоляторі.

«Я на сьогоднішній день числюся на роботі. Також в мене є жінка і дитина, яких треба утримувати. Я прошу шановний суд змінити запобіжний захід з цілодобового домашнього арешту на нічний, щоб я міг ходити на роботу», - звернувся до суду підозрюваний.

Адвокат Анна Чижова поставила під сумніви документ – характеристику зі слідчого ізолятора.

«Як характеристику можна надавати, якщо особа була звільнена у липні? Характеристика дійсна два місяці. Вже після цього особа довгий час знаходиться за місцем проживання. Належним доказом, який характеризує особу, є її місце проживання. Адвокати повинні були здійснити відповідні запити до квартального комітету, органів місцевого самоврядування та отримати звіти», - аргументувала Чижова.

У результаті колегія суддів задовольнила клопотання прокурора та обрала підозрюваному запобіжний захід у вигляді цілодобового арешту строком на два місяці.

Переглядiв: 1046