Справу щодо патрульного з Києва, якого затримали кіровоградські копи, закрили

17.05.2019 07:54

Апеляційний суд розглянув скарну на постанову районного суду у справі щодо патрульного з Києва Миколи Корнілова та задовольнив скаргу лише частково. Про це медіапорталу DOZOR повідомили у прес-службі суду.

Так, суд визнав копа  винним за частиною 1 статті 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції ) і наклав стягнення у виді штрафу в розмірі 10200 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік.

Згідноз протоколом, патрульного звинувачували у кермуванні автомобілем у нетверезому вигляді та відмови від проходжень  огляду на стан алкогольного сп’яніння у медзакладі.

В апеляційній скарзі чоловік  просив скасувати постанову районного суду, як незаконну та необґрунтовану,  а провадження в справі закрити за відсутності у його діях складу адміністративного правопорушення. Патрульний звинуватив кіровоградських колег у вимаганні від нього документів без підстав та застосуванні грубої фізичної сили із застосуванням газового балончика та надяганням кайданок.

У результаті апеляційний суд вирішив закрити справу через відсутність у діях обвинуваченого складу адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Переглядiв: 749