Стали відомі імена претендентів на премію імені Осмьоркіна

05.11.2019 09:19
image

В обласному центрі відбулося засідання членів конкурсної комісії щодо здобуття обласної премії імені О. Осмьоркіна. Про це медіапорталу DOZOR повідомили в облраді.

Так, премія присуджується за досягнення у сфері образотворчого мистецтва та мистецтвознавства.

Відтак претендентом на отримання премії у номінації «Національна традиція» стали заслужений художник України, член Національної спілки художників України (м. Одеса) за оригінальні творчі доробки останніх років із серій: «Кіровоградщина», «Кіровоград», «Кропивницький» та «Моя Україна» Анатолій Кравченко, а також художниця, архітекторка, науковий співробітник відділу обласного художнього музею – робочої групи тому енциклопедичного видання «Звід пам’яток історії та культури в Кіровоградській області» за створення графічних творів до наборів листівок «Двері старого Єлисаветграда» і «Башти та шпилі старого Єлисаветграда». Наталія Соловйова.

У номінації «Новітні спрямування» претендентами є член Національної спілки художників України (смт Олександрівка Кіровоградської області) за ілюстрації до серії дитячих книжок письменника Петра Мельника «Дивовижна подорож Соні й Асі до Скандинавії» (2017), «Дивовижна подорож Соні й Асі до Давнього Єгипту» (2018), «Дивовижна подорож Соні й Асі до Запорізької Січі» (2019). Федір Лагно.

Претендентами на здобуття премії в номінації «Мистецтвознавство та історія мистецтв» стали авторський колектив у складі заслуженого художника України Надєждіна Андрія Михайловича, заслуженого журналіста України Демчука Ігоря Миколайовича та директора ТОВ «Імекс-ЛТД» Самиляк Тамари Сергіївни за створення художнього видання - Фотоальбом. «Місто о п’яти іменах. На перехресті стилів та епох. Архітектурні образи міста Кропивницького у фотооб’єктиві Ігоря Демчука», творчий колектив

обласного художнього музею у складі заступника директора музею з наукової роботи Ганни Осіпової, провідного зберігача фондів музею Ольги Шаповал та наукового співробітника відділу науково-просвітницької роботи музею Лесі Нестройної за створення друкованого проекту – набору листівок «Шевченкіана з фондів Кіровоградського обласного художнього музею», художниця, архітекторка, науковий співробітник відділу обласного художнього музею – робочої групи тому енциклопедичного видання «Звід пам’яток історії та культури в Кіровоградській області» за створення графічних творів до наборів листівок «Двері старого Єлисаветграда» і «Башти та шпилі старого Єлисаветграда» Наталія Соловйова.

Переглядiв: 459