Стали відомі подробиці щодо експедиції по підняттю збитого на Кіровоградщині штурмовика (ФОТО)

19.06.2020 12:12
image

У Долинській, що на Кіровоградщині, команді фахівців, які займаються підняттям збитого у 1943 році штурмовика ІЛ-2, вдалося знайти прізвища загиблого екіпажу. Про це у Фейсбук повідомила член команди пошуковців Вікторія Сімкіна, інформує медіапортал DOZOR.

«Третій день роботи нашої експедиції по підняттю штурмовика ІЛ-2, підбитого нацистами в 43-м в небі над Кіровоградщиною. З поганого - місцеві розповідають, що в роках 50-х приїжджали військові і забирали якісь деталі літака. Не відомо,  як вони вчинили з останками, але ще кілька фрагментів криворізькі пошуковики знайшли», - написала Сімкіна.
«З хорошого. Є у нас справжні профі в пошуку на архівних просторах. Вони вже знайшли прізвища членів екіпажу нашого ІЛа!  Борт-стрілок, старшина Качанов Іван Семенович. У списках загиблих не значиться. Є ймовірність, що він зміг врятуватися! Знайдені останки, значить, належать іншому члену екіпажу - командиру ескадрильї, лейтенанту Григорію Фроленку уродженцю Орджонікідзевського (нині Ставропольського) краю. І найкраще. Є відомості, що в 2011 році лейтенанта Фроленка шукали рідні. Він повернувся!» - повідомила Вікторія Сімкіна.

Нагадаємо, у місті Долинська, що на Кіровоградщині, стартувала експедиція з підйому бойового літака – штурмовика ІЛ-2, збитого у грудні 1943 року. Проводять пошуки -  криворізька група історико-пошукового загону «Пошук – Дніпро»  Всеукраїнської громадської організації «Народна пам’ять».

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image

Фото з Фейсбук-сторінки Вікторії Сімкіної 

 

Переглядiв: 2699