Стало відомо, чому у Кропивницькому перекрили дорогу поблизу обласної лікарні (ФОТО)

12.03.2021 07:21
image

В обласному центрі поліцейські провели тактико-спеціальні навчання із затримання злочинців та звільнення заручників вчора, 11 березня. Про це медіапорталу DOZOR повідомили в поліції області.

Так, метою планових навчань стало практичне відпрацювання і перевірка злагодженості дій особового складу поліції та приданих сил під час проведення поліцейських операцій із розшуку, затримання озброєних й інших осіб, які вчинили суспільно небезпечне діяння.

Участь у навчаннях взяли представники Національної поліції України, Головного управління Нацполіції в області, із залученням управління стратегічних розслідувань в Кіровоградській області ДСР НПУ, відділу протидії кіберзлочинам в Кіровоградській області ДК НПУ, управлінь поліції охорони та патрульної поліції в області, Національної гвардії України, спецпризначенців КОРД ГУНП в області.

image

За сценарієм, поліцейські отримали повідомлення на лінію «102» про те, що на території парку двоє невідомих осіб із використанням зброї вчинили тяжкий злочин та втекли з місця пригоди. 

За тривогою було піднято особовий склад поліції області та інших служб. У позаплановому режимі розгорнуто роботу ситуаційного центру, який очолив начальник Головного управління поліції області Роман Козьяков. До роботи підрозділу було також залучено представників служб апарату ГУНП та приданих сил.

У подальшому, за рішенням керівника «операції», в дію введено спеціальний оперативний план «Сирена» та розпочато переслідування злочинців.

image

Поліцейським вдалося встановити місцезнаходження вказаних осіб, які під час пересування захопили двох «заручників». У дію було введено спеціальний оперативний план «Грім», в ході якого, при проведенні навчальної спеціальної операції, звільнено заручників та знешкоджено умовних злочинців. 

За словами керівника поліції області Романа Козьякова, тактико-спеціальні навчання, які відбулися на території Кіровоградщини, сприяють підвищенню рівня професійної майстерності особового складу, вдосконаленню комунікації між підрозділами та відомствами під час несення служби із забезпечення публічної безпеки та порядку, а також розкриття злочинів. 

image
image
Переглядiв: 40283