Ідея створення крафтової кав’ярні виникла у кропивничанина Мацкевича Олексія Борисовича уже давно, але втілити її в життя ніяк не вдавалося. У власних силах чоловік не сумнівався, однак без фінансового підґрунтя реалізувати свою бізнес-ідею було неможливо. Про це повідомляє обласний центр зайнятості, інформує медіапортал DOZOR.
Свого часу Олексій Борисович працював помічником кухаря в Америці, Польщі та на Кіпрі, проходив кулінарні курси, брав участь у розробці меню для різноманітних закладів України та був приватним кухарем у кейтеринговій компанії.
Із місцевих медіа Олексій Борисович дізнався про дію урядової програми безповоротних грантів для створення власної справи з нуля та діючого бізнесу «єРобота». Ознайомившись з умовами цієї програми, чоловік зрозумів, що це дієва допомога від держави для генерування бізнес-ідей, реалізації амбітних проєктів та створення нових робочих місць. Маючи досвід роботи за кордоном, чоловік вирішив принести нове бачення випічки і в Україну. Тож, головна ідея стартапу Олексія Борисовича – домашня випічка та солодощі, виготовлені із якісної продукції за старовинними чи традиційними рецептами.
«Я планую створити кав’ярню із затишним інтер’єром, де проходитимуть соціальні та благодійні акції. Це буде також і підтримка молодих художників, які матимуть можливість виставляти свої роботи на стінах закладу», – зазначив Олексій Мацкевич.
Гаяти часу чоловік не став і одразу почав діяти:
- подав заявку та свій бізнес-план через Портал Дія;
- пройшов перевірку своєї ділової репутації;
- презентував свій бізнес-план членам комісії Кіровоградського обласного центру зайнятості.
Пройшовши ці кроки для реалізації своєї ідеї, він отримав схвальне рішення від уповноваженого державного органу про надання гранту.
«Підтримка від держави – на сьогодні це для мене можливість втілити мрію. Я вже давно хотів займатися власною справою і набирався досвіду, аби відкрити цей заклад якісно та ексклюзивно. Переконаний, що крафтова кав’ярня-пекарня матиме попит серед містян, а у майбутньому це стане можливістю відкриття мережі подібних закладів. Готувати випічку й солодощі планую самостійно», – стверджує підприємець.
Наразі чоловік планує створити у кав’ярні 16 посадкових місць, а до роботи залучити двох працівників – баристу та касира. Старт узяв, а далі – лише перемога і повна професійна реалізація.