Стоп безглуздим обмеженням: У Кропивницькому протестували ресторатори (ФОТО)

20.07.2020 14:15
image

В обласному центрі на площі Героїв Майдану місцеві ресторатори разом з працівниками мітингували проти постанови Кабміну, яким забороняється робота закладів громадського харчування з 23:00. Акція протесту проходить сьогодні, 20 липня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, до участі в акції протесту долучилося понад 10 закладів громадського харчування – кафе та ресторанів, які вижили після карантину, однак зараз їх  повноцінна робота знову під загрозою. Кількадесят працівників закладів виставили перед будівлею ОДА порожні стільці, а також влаштували своєрідний «марш каструль», таким чином намагаючись привернути увагу влади до ситуації, що склалася.

За словами бренд-шефа п’ятьох закладів обласного центру Володимира Овчиннікова, вимогою працівників закладів громадського харчування є отримання дозволу на роботу з 23:00, оскільки переважна більшість гостей приходить відпочивати саме увечері. Усі заклади громадського харчування, каже Овчинніков, дотримуються усіх заходів безпеки для відвідувачів, тож різниці між ними та іншими закладами, які працюють після 23:00, на його думку, немає. 

«Ми вийшли сьогодні, щоб висловити свою думку з приводу постанови Кабміну щодо заборони роботи закладів громадського харчування з 23:00 до 7:00. Рішення взяти участь в акції було спонтанним, в суботу ми разом з Клубом рестораторів і представниками інших закладів організували зібрання, вирішили, хто і чим буде займатися, роздрукували плакати і ось, ми тут. Ми взяли приклад з Києва, Одеси, Львову, там проводять аналогічні акції і ми вимагаємо дати дозвіл працювати хоча б до 3:00. Коронавірус, як вказано на наших плакатах, не прокидається вночі і люди масово не виходять вночі. У нас люди були як о 9:00, так і о 23:00. Але це дуже великий удар по заробітним платам нашого персоналу. Ми не говоримо про захмарні заробітки наших інвесторів, а про зарплату наших звичайних працівників», - розповів бренд-шеф.
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image

Крім цього, ресторатори виступають і проти подвійних стандартів -  коли дозволяється робота супермаркетів в нічний час, зокрема, однак забороняється робота кафе та ресторанів, які так само мають засоби спецзахисту персоналу та створюють безпечне відвідування закладів для гостей. 

«Ми проти подвійних стандартів в нашій країні. І я думаю, що Кабмін мав би пропрацювати нормальний закон, який буде не дозволяти працювати хоча б нічним клубам, де дійсно є масові заходи та зібрання і де не дотримується соціальна дистанція. Однак вийшло так, що був нашвидкуруч написаний закон, який забороняється працювати всім закладам громадського харчування», - зазначив Овчинніков.

До учасників акції вийшов представник облдержадміністрації. Вже завтра представники ініціативної групи рестораторів передадуть своє звернення до влади.

image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 2440