Стратегія Артема Стрижакова: Три кроки до міста перспектив для кожного

07.10.2020 11:53
image

В обласному центрі в рамках з’їзду муніципальної партії «Перспектива міста»,  який відбувся на стадіоні «Зірка»,  її лідер Артем Стрижаков презентував свою Стратегію розвитку Кропивницького «Місто перспектив для кожного». Вона складається з трьох конкретних блоків. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Перший блок стратегії реконструкція міста для кожного.  Від соціального житла, будівництва парків – до реконструкції головних візитівок міста. Це багатостраждальні та занедбані Набережна, площа Героїв Майдану, Ковалівський парк, Центральний сквер.  Окремий пункт –  благоустрій від двору до мікрорайону. Команда Стрижакова вважає, що всі райони міста мають розвиватися рівноцінно, а двір – бути продовженням квартир мешканців, де щоденне життя – комфортне як для дітей, так і для дорослих.

image

Другий блок стратегії комунальні служби для кожного. «Тепла домівка за менші гроші» - так простими словами можна охарактеризувати пункт по модернізації системи опалення міста.  В першу чергу – встановлення автономного опалення в об’єктах соціальної та бюджетної сфери, надання дозволів всім містянам на встановлення індивідуального опалення, а малозабезпеченим городянам – надати на облаштування допомогу з міського бюджету. А ще сучасне утеплення будинків кропивничан.

До цього блоку входить також і створення та запровадження системи реагування на комунальні проблеми городян «Оперативний виклик». Завдяки ній кожен житель зможе звернутися за допомогою по безкоштовній відкритій лінії або по додатку у смартфоні.  Процес діятиме за принципом «Викликав – приїхали – відремонтували».  

Третій блок стратегії передбачає забезпечення справедливого бюджету кожному мікрорайону та чесного розподілу бюджетних коштів в цілому.  «Бідне місто те, де крадуть», тому, перш за все, розподіл грошей громади має бути чесним і йти не на одне велике будівництво, а на усі мікрорайони обласного центру.  Стратегія передбачає запровадження системи антикорупційного контролю «Справедливе місто». А вона передбачає багато важливих речей: і контроль відкритості тендерів та виконання робіт підрядниками, і чесну конкуренцію у наданні комунального майна та землі, і пріоритет у фінансуванні шкіл, дитячих садочків, закладів соціальної інфраструктури.

Природньо, що коли бюджет не буде розкрадатися, а угоди укладатимуться прозоро з вигідними для міста умовами – у кожному мікрорайоні будуватимуться дороги за сучасними технологіями з гарантією 10 років, а не розриватимуться по 30 разів у перші роки після капремонту. Крім цього, команда Стрижакова використовуватиме якісну тротуарну плитку замість асфальтного покриття для дворів та тротуарів. Цей спосіб є не лише сучасним, але й економним, що доведено низкою успішних міст України.

image

Важливий пункт Стратегії Стрижакова - «Від чистого Інгулу – до околиць без алергенів». Це відновлення екосистеми головної водної артерії міста і приведення до ладу громадських пляжів. Це системний догляд за існуючими деревами і висадження 10000 нових.  І, безумовно, це реалізація готових програм Стрижакова: по боротьбі з алергенними рослинами, по гуманному регулюванню чисельності безпритульних тварин тощо.

«Ми знаємо, що в місті треба багато чого змінювати, - говорить Артем Стрижаков, презентуючи свою Стратегію. -   Всі проблеми ми зібрали своїми руками і ногами – в прямому сенсі цього слова. Заходили в кожен двір і говорили з людьми. Крім того, ми об'їздили всю Україну, щоб взяти у кожного міста кращий досвід і привезти його нам. Ми відвідували європейські конференції та форуми, щоб володіти концепціями сучасного розвитку міст. І ми готові і повністю впевнені в своїх силах зробити Кропивницький містом перспектив для кожного!». 
image
Переглядiв: 1524