Стрижаков про кредитну пропозицію від Райковича (ВІДЕО)

18.08.2020 09:51
image

Лідер «Перспективи міста» Артем Стрижаков під час сесії міської ради закликав владу Кропивницького не заганяти місто у боргову яму і не брати позику в розмірі 70 мільйонів гривень під непосильні відсотки сьогодні, 18 серпня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

На думку лідера «Перспективи міста» Артема Стрижакова, взяття чергової позики під нечуваний відсоток 12% річних є безвідповідальним вчинком влади Кропивницького. Тож Артем Стрижаков закликав депутатський корпус не приймати такого рішення.

«Керівництво міста хоче позичити 70 мільйонів і повісити борг на місто перед виборами. Більше того, бере цю суму під небачені для українських міст 12 відсотків. Чи справедливо, що Вінниця бере кредити під 4%, Львів, Житомир, Миколаїв - під 6%, а Кропивницький - аж під 12, і якраз перед виборами?! Нам що, мало боргів?»
«Мені відомо, що є домовленість між керівництвом міста і депутатським корпусом підтримати цю несправедливу і безвідповідальну пропозицію. Я виступаю від імені громади і закликаю добре подумати, яку пропозицію ви хочете підтримати. Ці гроші віддавати потім не вам, а нашим дітям. Андрій Павлович, не заганяйте місто у борги, не беріть гріх на душу!» - звернувся до Райковича Артем Стрижаков.

Натомість Андрій Райкович відповів, що не потребує порад, адже має високий рівень самооцінки. Згодом більшістю голосів депутати все ж таки підтримали скандальне рішення.

Нагадаємо, міська рада оприлюднила проект рішення про намір взяти 70 мільйонів гривень кредиту в банку. При цьому вже зараз дефіцит за спеціальним фондом бюджету міста становив 321 мільйон 486 тисяч 518, 31 гривень.  Крім цього, міська влада вже має непогашений кредит, який позичила у  НЕФКО.

 

Переглядiв: 1862