Стрижаков звернувся до кропивничан із щирою промовою на стадіоні «Зірка» (ФОТО)

23.09.2020 14:09
image

Лідер «Перспективи міста» Артем Стрижаков, якого під час з’їзду партії одноголосно обрали кандидатом в мери Кропивницького, виступив з проникливою промовою перед кропивничанами. Про це повідомляє медіапортал DOZOR. 

Стрижаков звернувся до людей з промовою, яка відобразила реалії життя нашого міста і крайню необхідність принципових змін. Простими щирими словами громадський діяч розповів, як опинився на цьому місці, що не так у Кропивницькому, і презентував стратегію, як змінити ситуацію у місті.

«Символічно, що сьогодні ми з вами зібралися на «Зірці» - стадіоні першого футбольного клубу України. Правда, приємно усвідомлювати, що він перший в країні? Так само перший, як і професійний театр, перший трамвай, перший в країні льотне училище. Так багато першості, але вона залишилася тільки в історії.

Що сьогодні? А сьогодні у міста немає колишньої слави. Ми в самому кінці рейтингу комфортних і безпечних міст України. Аутсайдери за сучасними технологіями, але зате одні з перших по найдорожчій комуналці в країні.

При цьому останні п'ять років нас наполегливо переконують, що в місті все нормально. Мовляв, щось же робиться – і добре. Але давайте бути відвертими: якщо все добре, чому тоді з Кропивницького їде наша молодь? Чому тоді немає нових робочих місць, на які городяни захотіли б піти працювати?

image
image

Один із показників розвитку міста - це будівництво. Питання: скільки ви бачите баштових кранів в місті? Один? Два? Кропивницький не цікавий інвесторам. Їм вигідніше піти в Дніпро, Запоріжжя, Тернопіль, Львів, де створені прозорі умови. Навіть в сусідніх Черкасах одночасно будується 15 багатоповерхівок! А у нас навколо – одні недобудови.

Чи справедливо, що на Кропивницький перед виборами навішують мільйонні борги і кредити, тим часом як бюджетні гроші розкрадаються? Маленький приклад: з казни списано 100 тисяч гривень на очищення снігу, який цієї зими  – не випав.

Чому колосальні мільярдні кошти від децентралізації йдуть тільки на одне велике будівництво? Де в цьому всьому простий житель міста, проста людина? Загубилася, пропала, залишилася непоміченою?

image

Таких питань дуже багато. Чому місто, яким ми повинні пишатися, перетворився на місто, за яке так часто соромно? Мені як городянину по-справжньому соромно за вбиті тротуари, розграбовану Набережну, центральну площу наче після бомбардування. За відсутні вечорами маршруток, плачевний стан поліклінік і стаціонарів. Соромно за, вибачте, загиджений центральний сквер, який знаходиться під самими вікнами мерії. Це не нормально.  Ми відстали від інших міст України на 10, а то і 15 років! І мене це обурює до глибини душі!

Так само, як і зараз, під відкритим небом, рівно 5 років тому, я стояв на невеликій сцені в мікрорайоні Космонавта Попова і як кандидат в мери презентував людям свою програму «5 перспектив змінити місто». У ній були п’ять найгостріших міських проблем і жодна з них за ці 5 років повноцінно не вирішилася. І це відповідь, чому я зараз йду в мери. Тому що нічого принципово не змінилося і з цією владою нічого і не зміниться.

image

Напевно, я був наївним, коли ми з командою щороку приносили міському голові сучасний, вивірений, заснований на успішному досвіді українських міст проект. І по безпритульним тваринам, і по модернізації транспортної інфраструктури, по новій системі міського опалення та інші. Ці готові проекти не тільки не хотіли втілювати – нам безсовісно не дали реалізувати їх самим. І я зізнаюся, в такі моменти хотілося все це кинути. Але я не міг. По двом причинам.

Перша – тоді, в 2015-му, мені повірили люди і вибрали мером. І це цінно, це велика відповідальність. А довіру потрібно виправдовувати.
Друга причина – особиста. Я бував у сотнях міст, чистіших, сучасніших і розвинутих. Але я раз і назавжди закоханий в своє, рідне місто, і я його не залишу. Я хочу, щоб тут жили, навчалися і створювали сім'ї мої доньки – Ліза і Настя. Я хочу відродити це місто для них і десятків тисяч наших дітей, щоб вони хотіли тут жити і могли пишатися не лише минулим нашого міста, а й тим, яке воно сьогодні і яка в нього перспектива.
image
image
image
Ми знаємо, що в місті треба багато чого змінювати. Всі проблеми ми зібрали своїми руками і ногами – в прямому сенсі цього слова. Заходили в кожен двір і говорили з людьми. Крім того, ми об'їздили всю Україну, щоб взяти у кожного міста кращий досвід і привезти його нам. Ми відвідували європейські конференції та форуми, щоб володіти концепціями сучасного розвитку міст. І ми готові і повністю впевнені в своїх силах зробити це місто таким, в якому хочеться жити.

А хочеться жити в місті, де будинки теплі, дороги безпечні, а тротуари якісні. Де розвивається своє виробництво і з'являються нові бренди. Де інвестори будують заводи і підприємства.

Де можна культурно провести час на сучасній Набережній чистої річки і в красивих парках в кожному мікрорайоні.

Хочеться жити в місті, де кожен городянин – значущий. І якщо у нього є проблема, то на неї швидко реагують комунальні служби і вирішують її для людини, а не для галочки.

Хочеться жити в місті, де є справедливість, де є надії на зміни, де є перспектива. А сьогодні ця перспектива –  тільки за нами», - зауважив Артем Стрижаков.

Стрижакова гучними оплесками підтримали поважні містяни, заслужені діячі України, відомі освітяни, підприємці, громадські діячі та жителі Кропивницького. Ключовою подією з’їзду-конференції «Перспективи міста» стала презентація Стратегії Стрижакова «Місто перспектив для кожного». Про те, що в себе включає ця стратегія і як вона змінить   Кропивницький, медіапортал DOZOR незабаром повідомить.

image

Народний артист України, український хореограф Григорій Чапкіс

image

Доктор філософії, заслужений працівник транспорту України, гендиректор міжнародної авіакомпанії «УРГА» Леонід Шмаєвич

image

Заслужений економіст України, кандидат економічних наук, доцент Галина Кузьменко

image

Настоятель Благовіщенського храму отець Євгеній Назаренко

image

Декан факультету педагогіки та психології ЦДПУ ім. В. Винниченка, кандидат педагогічних наук, професор, заслужений працівник освіти України Анатолій Рацул

image

Заслужений працівник культури України, доцент кафедри музичного мистецтва і хореографії Центральноукраїнського державного педагогічного університету ім. В.Винниченка Василь Босий 

image
Переглядiв: 2329