Студенти вимірювали кропивничанам рівень глюкози в крові (ФОТО)

14.11.2019 14:13
image

В обласному центрі студенти ДНМУ долучилися до відзначення Дня боротьби з діабетом, влаштувавши акцію, в рамках якої вимірювали містянам рівень глюкози в крові сьогодні, 14 листопада. Про це медіапорталу DOZOR повідомили у прес-службі закладу.

Так, під час акції кожен житель міста міг перевірити рівень глюкози у крові за допомогою сучасного глюкометра. Лише у першу годину акцію відвідали більше ста людей. Усі необхідні маніпуляції проводили студенти третього та четвертого курсу медичного факультету №2.

За словами в.о. проректора з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків Олександра Мухіна, акція проводилася з профілактичною метою, щоб кожен житель міста слідкував за станом здоров'я, проходив медогляди та слідкував за цукром крові.

Цукровий діабет, за відсутності належного лікування, має низку ускладнень: з боку судинної системи, що призводять до порушень мікроциркуляції та може викликати синдром діабетичної стопи. Окрім того, призвести до ангіопатії сітківки ока. За словами Мухіна, здоровим людям можна контролювати рівень цукру у крові один раз на рік. Хворим на діабет - кожного дня до та після їжі, щоб запобігти гіперглікемії та гіпоглікемії, що можуть викликати стан коми.

Після вимірювання цукру, кропивничанам нагадували про необхідність правильного харчування, дотримання здорового способу життя та фізичної активності.

Під час акції, яку відвідали більше 200 людей, у більшості показники цукру крові були в нормі. Окремі відвідувачі знали про підвищений цукор, тож їм нагадали про необхідність регулярного відвідування лікаря та дотримання порад спеціалістів.

image
image
image
image
Переглядiв: 627