Субвенцію для Кіровоградщини розподілять на сфери освіти та охорони здоров’я

29.07.2020 07:16

20 мільйонів гривень державної субвенції можуть перерозподілити на реалізацію програми «Спроможна школа для кращих результатів». Відповідний розподіл коштів погодила обласна комісія з питань бюджету. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив перший заступник голови ОДА Ігор Кузьмін, інформує медіапортал DOZOR.

Зазначені кошти передбачається спрямувати на:

- реконструкцію загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Побузького ліцею - 13 млн 272 тис.грн;

 -  капітальний ремонт будівлі КЗ "Олександрівське навчально-виховне об'єднання №1" – 1 млн 448  тис. грн;

- капітальний ремонт із утеплення фасаду та довстановлення вікон в будівлі КЗ "Первозванівське НВО "Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів дошкільний навчальний заклад" – 5 млн 278 тис.грн.

Також збільшать бюджетні призначення департаменту охорони здоров'я облдержадміністрації на 10 млн грн. за рахунок субвенції з державного бюджету для придбання цифрового телекерованого рентгендіагностичного комплексу на 3 робочих місця з динамічним плоскопанаельним детектором, робочою станцією для отримання, збереження та обробки цифрових рентгенівських зображень для КНП " Обласний клінічний онкологічний центр Кіровоградської обласної ради".

Між місцевими бюджетами області  розподілять субвенції з державного бюджету на виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення у загальній сумі 4 млн 104 тис.грн.

За рахунок перерозподілу бюджетних асигнувань на підтримку обласних комунальних некомерційних підприємств охорони здоров'я спрямовано 8 млн. 766 тис.грн. (часткове забезпечення виплат із заробітної плати медичним працівникам та забезпечення ліками хворих на рідкісні (орфанні) захворювання).

Також члени комісії погодили надання обласному бюджету субвенцій з інших місцевих бюджетів у загальній сумі 6 млн 937 тис.грн на співфінансування інвестиційних проектів, утримання автомобільних доріг, виконання інвестиційних проектів.  

Переглядiв: 575