Сучасне медичне обладнання передали у кіровоградський онкодиспансер (ФОТО)

14.08.2018 10:50
image

До обласного онкологічного диспансеру передали сучасне медичне обладнання на суму 108 тисяч 390 гривень сьогодні, 14 серпня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR. 

Так, кошти були зібрано під час Дев‘ятого Великоднього Благодійного Аукціону, який проводили 4 квітня в обласному художньому музеї. Третій рік поспіль кошти, зібрані в результаті торгів, спрямовуються на допомогу пацієнтам онкодиспансеру. 

Тож до онкодиспансеру передали апарат ВЧ ЗЖТ ЕКВЗ-300 (високочастотне зварювання живих тканин) за 90 тисяч гривень і два очищувачі повітря з іонізацією Philips AC2887 - 18 тисяч 390 гривень.

«Апарат для зварювання тканин дає можливість у деякій мірі обходитися хірургам без зшивання голками, нитками і певного матеріалу. Таким чином апарат скорочує час проведення операції, період одужання пацієнтів і, звичайно, в багато разів зменшує післяопераційні ускладнення. Тепер у нас п’ять таких апаратів. У відділенні, де проводяться операції на товстому і тонкому кишечнику пацієнти інколи мають серйозні ускладнення. Ми намагаємося ліквідувати ці ускладнення за допомогою антибіотиків, дизинфекції, стерилізацією повітря, але очистити повітря повністю неможливо. А освіжувачі повітря можуть очистити і прибрати запахи, які виникають у зв‘язку з операціями», - зазначив заступник головного лікаря онкодиспансера Ігор Макарук.
image
image
image
image
Переглядiв: 1360