Суд скасував арешт будинку екс-очільника підприємства у Кропивницькому

31.10.2019 13:08

Вищий антикорупційний суд скасував арешт будинку садибного типу, який наклали через обвинувачення екс-очільника ДП «Центргаз» ВАТ «Кіровоградгаз» Костянтина Старовойта. Про це йдеться у рішенні суду, інформує медіапортал DOZOR.

Так, посадовець звинувачувався у розтраті 8,6 мільйона гривень.  Будинок,на який наклали арешт, належить не Старовойту, а третій особі, тож сторона захисту посадовця подала клопотання про зняття арешту з майна.

Нагадаємо, детективи НАБУ спільно зі слідчими управління спеціальних розслідувань ГПУ завершили розслідування факту розтрати 8,6 млн грн дочірнього підприємства «Центргаз», що входить до складу ВАТ «Кіровоградгаз». У серпні минулого року підозрюваному — колишньому керівнику підприємства —  було відкрито матеріали слідства для ознайомлення перед направленням обвинувального акту до суду.

 За версією слідства, напередодні звільнення з займаної посади, влітку 2017 року, нині колишній керівник ДП «Центргаз» уклав договір на закупівлю очолюваним ним підприємством 1,3 млн куб. м газу за 9,035 млн грн в комерційної компанії на обтяжливих для «Центргазу» умовах. За цим договором «Центргаз» мав здійснити повну передоплату або в іншому разі продавець звільнявся від поставки, а ДП зобов’язувалося сплатити штраф у розмірі 100% вартості газу. Будучи обізнаним із цими умовами, екс-керівник «Центргазу» розпорядився перерахувати постачальнику газу лише частину суми у розмірі 8,6 млн грн. Тим самим здійснив розтрату коштів підприємства, адже газ за таких умов «Центрогаз» не отримало.

 

Переглядiв: 1266