Суддя кіровоградського суду поскаржився на втручання у діяльність

27.10.2017 14:05
image

Суддя Ленінського районного суду міста Леонід Плохотніченко повідомив про втручання посадових осіб у його діяльність у Вищу раду правосуддя. Про це сайту DOZOR повідомили у прес-службі Ленінського районного суду.

За інформацією, ВРП розглядала дане повідомлення. Крім цього, Плохотніченко, надіслав повідомлення про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя до Генерального прокурора.

Передумовами направлення таких повідомлень стали факти внесення посадовими особами прокуратури Кіровоградської області до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомостей: 09.08.2017 - про вчинення суддею кримінального правопорушення за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 366 КК України; 10.08.2017 - про вчинення суддею кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 375 КК України. Також слідчий суддя вважає тиском бездіяльність прокурорів з неявки в призначені судові засідання, а у випадках присутності - ненадання необхідних пояснень з посиланням на необізнаність у справі та не володіння необхідною інформацією.

Доповідач – член Вищої ради правосуддя. під час засідання ВРП підсумувала, що затягування вручення судді Плохотніченку Л.І. повідомлення про підозру та не проведення слідчих дій працівниками прокуратури свідчать про втручання в діяльність судді Плохотніченка у формі тиску на суддю з метою отримання бажаних прокуратурі результатів у майбутній діяльності. Такі дії прокуратури завдають шкоди авторитету правосуддя. Про упередженість працівників прокуратури може свідчити, що останні не внесли до цього часу відомості про втручання в діяльність судді Плохотніченка Л.І. до ЄРДР, які мали бути внесені у відповідності з вимогами ст. 214 КПК України, проте прокуратура Кіровоградської області відмовила у внесенні таких відомостей.

Доповідач запропонувала внести до Генеральної прокуратури України подання про виявлення та притягнення до встановленої законом відповідальності осіб, якими вчинено дії, що порушують гарантії діяльності та незалежності суддів.

Після виходу з нарадчої кімнати Вища рада правосуддя вирішила відкласти розгляд повідомлення про втручання.

Переглядiв: 5218