Судове засідання по справі Бойка відклали через неявку учасників процесу

17.02.2017 15:48

imageЧергове засідання у Ленінському районному суді м.Кіровограда по справі звільнення екс-секретаря міськради Сергій Бойка було відкладено через неявку представників відповідача та третьої сторони сьогодні, 17 лютого. Про це повідомляє сайт DOZOR.

На сьогоднішньому судовому засіданні мали закінчити розгляд справи і перейти до судових дебатів, проте на початку засідання суддя Ірина Шевченко повідомила, що представники відповідача та третьої сторони не можуть взяти участі у засіданні.

«Від представника відповідача та третьої особи надійшли заяви. 16 лютого надійшла заява від третьої особи Табалова: «повідомляю суд, що не можу взяти участь у судовому засіданні за сімейними обставинами, проте бажаю надати суду додаткові докази, про які стало відомо і на підставі викладеного прошу відкласти розгляд справи на іншу зручну дату і повідомити мене завчасно». І від представника кіровоградської міської ради Татарко: «… в даній справі мене уповноважено здійснювати представництво інтересів. В свою чергу в зазначений час я, як представник кіровоградської міської ради не зможу взяти участь у судовому засіданні», - зачитав текст заяв суддя Ірина Шевченко.

Адвокат Ігор Погасій у своїй заяві вказав на те, що причини неявки на судове засідання мають бути поважними і підкріплюватись документально.

«Не просто голослівне «сімейні обставини», а вони повинні бути підтверджені відповідними доказами. Те ж  саме стосується і відношення міської ради. Я не почув обгрунтованої підстави вважати [неявку - ред.] представника міської ради поважною», - звернувся до судді Погасій.

Ігор Погасій також звернув увагу суду на те, що суд на минулих засіданнях зобов’язував представника міської ради надати проект рішення про вираження недовіри Бойку, яке було прийняте і яке сторона позивача оскаржує, а також проект рішення про обрання секретарем Андрія Табалова.

«Я думаю, що це є такий тактичний хід в процесуальному аспекті – затягування справи, відхід від тих питань, які поставлені, і вихода з цієї ситуації з метою ненадання тих документів, які суд вимагав... Я думаю, що в цій ситуації суд може постановити ухвалу, визнавши неявку сторони неповажною, продовжити розгляд справи і перейти до дебатів. Давайте заслухаємо докази, які надав представник третьої сторони, обговоримо. Ви заслухаєте нашу думку і вийдемо на винесення рішення», - зазначив Ігор Погасій.

Вислухавши позицію позивача, суддя відклала  судове засідання на 28 лютого.

 

Переглядiв: 1370