Супрун попросила жителів області дати трохи часу для остаточного скасування талонів

17.05.2018 14:23

В. о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун пообіцяла найближчим часом остаточно скасувати  талони у медичних закладах та посприяти дотриманню наказів МОЗу сьогодні, 17 травня, інформує медіапортал DOZOR.

Так, попри скасування талонів на черги батьки з дітьми змушені проходити через стару процедуру по отриманню довідок для школи.

”Наказ, що видається від МОЗу, передається на місцеві департаменти. Ми можемо підсилити роботу із місцевими департаментами, щоб вони виконували накази, що надані міністерством. Але ми також повинні мати терплячість, щоб заклади, лікарі та адміністратори навчилися новому способу надання послуг та перейшли на нову систему”, - пояснила посадовець.

За словами Уляни Супрун, це питання розглянеться на наступній селекційній нараді з представниками місцевих департаментів.

„Але до того ми знову поінформуємо, якими мають бути  процедури, що проходять батьки з дітьми, коли отримують довідку для школи. Я думаю, що набагато більше це буде спрощуватися, коли ми повністю перейдемо на електронну систему охорони здоров’я, а не будуть папірці, і не буде всього того, що зараз відбувається. Також це залежить від  переходу на нову систему фінансування на первинній ланці, оскільки вже не будуть усіх гнати в одну поліклініку, щоб отримувати довідки Адже кожен з нас може піти до свого сімейного лікаря чи педіатра з дітьми та отримувати довідки як частину послуги, яка надається безкоштовно. Дайте нам трохи часу і я гадаю усе це упорядкується”, - додала Уляна Супрун.


Переглядiв: 536