SВОЇ: У Кропивницькому презентували проект, присвячений новим назвам вулиць міста (ФОТОРЕПОРТАЖ)

22.07.2022 21:21

У Кропивницькому в «Музеї Мистецтв» відбулася презентація проекту Sвої, який присвячений назвам вулиць, сьогодні, 22 липня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Автор ідеї – студентка ЦДПУ ім. В. Винниченка Єлизавета Єрещенко, яка є стипендіаткою голови обласної ради Сергія Шульги. Сьогодні спільно з командою автор проекту презентували п’ятірку особистостей, на честь яких названі вулиці обласного центру.

«Сьогодні дуже чітко видно, хто чужі, а хто – свої. Війна розставила свої акценти і все стає зрозумілим, - зазначає Єлизавета Терещенко. – Більшість молоді, яка зараз знаходиться в нашому місті та навчається в вищих навчальних закладах, які тимчасово переїхали сюди, цікавиться питанням, на честь кого названа та чи інша вулиця. І ми можемо їм про це розповісти. Для нас дуже важливо розповідати про те, які неординарні ці персони, що за прізвищем стоїть щось більше, ніж просто ініціали».

У рамках заходу присутнім представили перші п’ять історій про особистостей, на честь яких названі міські вулиці, зокрема, про Степана Чобану, Володимира Панченка, Віктора Чміленка, Миколу Смоленчука та Андрія Матвієнка.

«Я вражений нашою молоддю за її креативність. Я гордий, адже якщо ми вивчаємо свою історію, то країна має майбутнє. Стосовно актуальності проекту - я вважаю його важливим. Адже головне завдання ворога – знищити нашу культуру, історію. Наша молодь працює над тим, щоб ми не забували, хто ми є. Що ми – українці, тому дуже дякую вам за це і бажаю наступних творчих успіхів і реалізації проекту», - звернувся до автора проекту голова обласної ради Сергій Шульга.  

Презентація супроводжувалася довідкою-візитівкою у відео-форматі та розповідями колег та знайомих тих постатей, імена яких закарбовані у назвах вулиць Кропивницького.  

Переглядiв: 2278