Святий Миколай та пригощання: У Кропивницькому стартували різдвяні дегустації крафтових виробів (ФОТОРЕПОРТАЖ)

18.12.2022 14:44

У Кропивницькому на майданчику кнайпи «Бамбетель» розпочалися різдвяні дегустації крафтових виробів від місцевих виробників «КROPKRAFT 2022» сьогодні, 18 грудня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.    

Так, передсвяткова дегустація була особливо атмосферною, адже захід присвятили не лише знайомству з кропивницькими крафтовиками та їхньою продукцією, а ще й малечі – тут облаштували фотозону та запросили святого Миколая.

«Сьогодні наших гостей, особливо малечу, зустрічає святий Миколай. Також для дітей працюють майстер-класи з гончарства, розпису пряників та виготовлення янголів у патріотичній стилістиці. Далі ми проведемо серед малечі розіграш призів. Цьогоріч ми запросили святого Миколая вперше на цю локацію, сьогодні головну увагу ми приділяємо дітям, адже вони чекають на свято , попри все», - зазначила засновниця бренду "Крафтовий сир Румина" Наталія Русецька.

Співорганізатор заходу та засновник кнайпи «Бамбетель» Дмитро Смельняк нагадав легенду про Миколая Чудотворця та його добрі справи. Історію він почув під час екскурсії в Туреччині.

«Кожна людина в душі залишається дитиною і чекає на диво в житті. Ми всі пам’ятаємо Миколу Чудотворця та чому так його називали. Одного разу ми були в Туреччині на екскурсії і на місці його поховання нам розповіли легенду про те, які добрі справи він творив. За легендою, в одній родині було кілька доньок, і одну з них треба було видавати заміж, але вона не мала приданого. Родина була дуже засмученою і не знала, що робити. Миколай був священником в місцевій церкві, і коли дізнався про історію в родині, однієї ночі підкинув до будинку кілька золотих монет та допоміг дівчині. Сьогоднішній наш захід присвячений дітям, ми хотіли зробити для них свято. Надворі працюють аніматори, які бавляться з дітьми», - розповів Дмитро Смельняк.

До крафтовиків Кропивницького долучився також переселенець з Енергодара – Тимофій. Хлопець шість років займається виготовленням пряників, цю продукцію він презентує і на дегустації кропивницького крафту.

«Я прибув до Кропивницького 8 місяців тому – 18 квітня. Виготовлення такого печива – моє давнє хобі, я його почав готувати шість років тому і мене цей процес захоплює. Мене не навчали цьому батьки , і я не професійний кулінар, але я дуже люблю солодощі. Тому і роблю це з любов’ю», - зазначає крафтовик.

Усіх бажаючих безкоштовно пригощали гарячим чаєм з крафтовим медом. Також тут облаштували і живий вогонь – охочі мають змогу прийти та погрітися біля нього. Гостя заходу Олена констатує: такі заходи теж наближають перемогу та об’єднують людей.

«Я не вперше тут на дегустації. Мені сподобалося те, що тут свої вироби показують люди, про яких багато хто не може дізнатися з соцмереж через брак часу. Але саме на таких дегустаціях можна з цими майстрами познайомитися та спробувати їх вироби. Коли я читаю про продукцію – це одне, але коли ти бачиш і можеш спробувати щось, то вірогідність придбати товар більший. Вражає і асортимент: сири, мед, імбирні пряники та багато іншого. Також дуже чудово тут все організовано: приділяється увага дітям, їм тут цікаво, а жива музика значно підіймає настрій. Дегустація крафту – це вже традиція, і хотілося б, щоб якомога більше людей про неї дізнавалася і щоб більше крафтовиків доєднувалися до цієї виставки», - каже гостя «КропКрафту» Олена.

Переглядiв: 3019