Театральною ходою стартували "Вересневі самоцвіти" у Кропивницькому (ФОТО)

24.09.2020 06:48
image

В обласному центрі відбулася театральна хода з нагоди відкриття ювілейного 50-го Всеукраїнського театрального фестивалю «Вересневі самоцвіти» вчора, 23 вересня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, хода стартувала від Кіровоградського академічного обласного театру ляльок. Театрали пройшлися вулицею Дворцовою та фінішували на Театральній площі. Під час ходи долучалися містяни, однак кількість осіб все ж була меншою, ніж у минулі роки.

image
image
image

Біля театру відбулося відкриття свята, зокрема, присутні послухали промови від обласної та місцевої влади, головного режисера «Вересневих самоцвітів» Сергія Компанійця, а також від гостей, які завітали на «Вересневі самоцвіти» - заслуженого діяча мистецтв України, лауреата Нобелівської премії за сатиру і гумор Олега Чорногуза та лауреата літературних премій Євгена Маланюка, Бориса Нечерди, Василя Нехимовича, Миколи Череватенка, Івана Драча, Олександра Музичка-Білого - Олександра Косенка.

«Я сьогодні особливо щасливий, тому що дожив до прекрасного ювілею. Я в захваті від того, що 50 років тому ми на чолі з Олесем Гончарем, Іваном Драчем, Володимиром П’яновим та іншими письменниками, які вже, на жаль, відійшли в інший світ, започаткували свято. Це свято духовності та українського слова», - звернувся до гостей заходу Олег Чорногуз.

За словами головного режисера «Вересневих самоцвітів», до Кропивницького приїхали гості з Маріуполя, Запоріжжя, Одеси, Києва та Львова.

"Мені здається, що це фантастична подія, що ми змогли тут всі зібратися та протягом цих днів будемо разом читати вірші, дивитися вистави, малювати пленери. Я вас всіх вітаю, бажаю здоров'я та натхнення", - привітав присутніх головний режисер «Вересневих самоцвітів» Сергій Компанієць.

Враження містян від свята дещо розділилися, адже хтось вважав, що святкування занадто скромне та малолюдне, а дехто був у захваті від видовища.

"Я не був минулого року на ході. Мало людей, мало персонажів і всі іграшки іноземні. Тих персонажів, якими ми виховувалися у дитинстві, немає. Я вважаю, що це недоречно. Це нав'язування іншої культури", - поділився враженнями гість заходу Сергій.
image
image
image
«Я отримала дуже позитивні враження. Навіть шкодую, що не взяла з собою дитину. Дуже організовано, спокійно, немає метушні. Не дивлячись на карантин, ми живемо далі, тому треба якось рухатися. Я вірю в колективний імунітет», - розповіла у коментарі медіапорталу DOZOR містянка Ірина Лебеха.
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 2083