Територію «Джерело» на Кіровоградщині можуть віднести до природно-заповідного фонду

04.09.2023 15:32

Територію «Джерело», що знаходиться у Голованівському району, планують віднести до природно-заповідного фонду місцевого значення. Відповідний проект рішення оприлюднений на сайті обласної ради.

Проєктований ландшафтний заказник "Джерело" є залишком різнотравно-злакового степу та має витягнуту конфігурацію з заходу на схід.

Територія знаходиться на захід від с. Добре Вільшанської селищної ради, там знаходиться понад 45 видів степової рослинності. В межах дослідженої території виявлено ділянку площею близько 2 га, де сформувалась мезо- та гігрофільна рослинність завдяки виходу на денну поверхню струмків. Водотік зі струмків впадає у р. Добринка, яка є притокою р. Синюха. Фауна дослідженої ділянки досить різноманітна та складається понад 120 видів представників фауни хребетних та безхребетних тварин. Серед них зустрічаються види, які занесені до Червоної книги України, а саме райдужниця велика та регіонально рідкісні види: тарантул південноруський та боривітер звичайний.  

Контроль за виконанням цього рішення покладено на постійну комісію обласної ради з питань житлово-комунального господарства, будівництва та використання природних ресурсів.

Переглядiв: 667