Тіктокера, який "зливав" у соцмережу локації блокпостів, затримали у Кропивницькому

01.04.2024 14:08

СБУ затримала у Кропивницькому місцевого мешканця, який викладав у ТікТок координати місцевих блокпостів. Про це медіапорталу DOZOR повідомили у відомстві. 

За даними СБУ, мешканець Кропивницького для привернення уваги до свого контенту та збільшення кількості підписників, знімав місцеві блокпости та викладав їх у соцмережу.

Крім того, блогер вказував у своїх відео точні координати блокпостів та попереджав своїх підписників щодо присутності на них представників ТЦК. Вказані відео користувалися неабиякою популярністю та набирали більше 50 тисяч переглядів. Співробітники СБУ встановили місцезнаходження блогера і припинили його незаконну діяльність. Під час обшуку за місцем проживання фігуранта, за результатом якого виявили та вилучили компʼютерну техніку, носії інформації з відеоматеріали, а також мобільний телефон, за допомогою якого знімалися ці відео.

Зловмиснику повідомлено про підозру у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 114-1 КК України (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших формувань, вчинене в особливий період, шляхом несанкціонованого розповсюдження інформації про розміщення ЗСУ).Документування злочинної діяльності проводилося співробітниками СБУ в Кіровоградській області за процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури.  

Переглядiв: 885