Топ-3 рецепти млинців від кропивницького кулінарного блогера (ФОТО)

27.02.2020 17:30
image

Мабуть, складно знайти людину, яка б не полюбляла ласувати млинцями. Особливо ця страва популярна в останній тиждень перед Великим постом – Масляну. У розпал свята медіапортал DOZOR публікує топ-три рецепти найсмачніших млинців від відомого кулінарного блогера Галини Артеменко.

1. Заварні млинці на кефірі

Ці млинці - тонесенькі, ніжні, прозорі! Готується тісто шляхом заварювання кип'ятком, і я використовую для приготування стаціонарний блендер, оскільки для мене це найбільш зручно. Ви можете використовувати і погружний, а, можливо, захочете все зробити вручну.

Інгредієнти:

- 160 г борошна;

- 1 ст. л. з гіркою цукру;

- 0,5 ч. л. соди;

- дрібка солі;

- 1 яйце;

- 1 ст. л. рослинного масла;

- 250 г кефіру кімнатної температури;

- 200 г окропу.

У чашу блендера відправте борошно, цукор, соду і сіль. Вбийте яйце, влийте рослинного масла і кефір. Увімкніть блендер і дочекайтеся, поки тісто змішається. Тим  часом доведіть до кипіння воду. Не вимикаючи блендер, влийте в тісто окріп. Тепер гарненько розігрійте сковороду і випікайте млинці, наливаючи тісто дуже тоненьким шаром - млинці виходять практично прозорими!

image

2. Млинці на пиві

Ці млинці нові для мене. Вони мають цікавий хмільний присмак. Я обираю темне пиво - з ним млинці найцікавіші. Ви можете сміливо використовувати будь-яке пиво.  

Інгредієнти:

- 100 г  борошна;

- 1 ст. л. з гіркою цукру;

- 1 ч. л. розпушувача;

- дрібка солі;

- 1 яйце;

- 1 ст. л. рослинного масла;

- 150 г молока або сироватки;

- 150 г пива;

Для того, щоб приготувати млинці, необхідно змішати  сухі інгредієнти: суку, цукор, розпушувач і сіль. Додайте яйце, масло і сироватку (я використовувала її). Перемішайте тісто до зникнення грудочок. Влийте в тісто пиво. Перемішайте. Випікайте млинці на розпеченій сковороді звичним способом.

image

3. Панкейки з шоколадом

У тісто для панкейків я не додавала цукор - на мій смак досить солодко і від шоколаду. Але ви можете додати, якщо любите більш солодке. Можете додати дропси або простий нарізану шоколад. Будь - чорний, молочний, з горіхами або начинкою ... Варіантів багато.  

Інгредієнти:

- 1 ст. борошна;

- 1 ч. л. розпушувача;

- дрібка солі;

- 1 ст. йогурту;

- 2 яйця;

- 3 ст. л. рослинного масла;

- 100 г шоколаду.

Змішайте борошно з розпушувачем, потім додайте йогурт, яйця. Змішайте до однорідності і зникнення грудочок. Потім додайте олію. Наприкінці додайте в тісто шоколадні краплі.

Гарненько розігрійте сковороду і випікайте панкейки, нічим її не змащуючи (використовуйте антипригарну сковорідку) Можна робити панкейки невеликими. Я робила середній - на сковорідці виходило по 2 за раз. Печіть їх до рум'яного кольору на невеликому огні. Укладіть панкейки стопкою по 4-5 штук і присипте зверху цукровою пудрою.

image

Фото з сайту Галини Артеменко "Жизнь - вкусная"

Переглядiв: 1032