Торік на Кіровоградщині у 793 зразках питної води знайшли відхилення у показниках

18.01.2023 11:05

Торік на Кіровоградщині у 793 зразках питної води знайшли відхилення, зокрема, за санітарно-хімічними показниками, в 76 - за мікробіологічними та в трьох - за радіологічними. Про це медіапорталу DOZOR повідомили у Держпродспоживслужбі області.

Загалом протягом минулого року фахівці дослідили 30 932 зразки питної води з об’єктів централізованого водопостачання в рамках виробничого лабораторного контролю.

Також воду досліджували в рамках держнагляду.  Спеціалісти відібрали та дослідили 56 зразків води питної з об’єктів централізованого водопостачання (7 відхилень за санітарно-хімічними показниками) та 10 зразків води питної з об’єктів нецентралізованого водопостачання (два відхилення за санітарно-хімічними показниками, два - за мікробіологічними).

Відповідно до результатів здійснених досліджень води Держпродспоживслужба надала балансоутримувачам об’єктів водопостачання рекомендаційні листи щодо необхідності проведення дезінфекції та промивки водопровідних мереж, а також повторного дослідження зразків води питної за мікробіологічними показниками. Зазначимо, що після здійснених заходів повторні дослідження проб води не виявили відхилень від нормативних показників.

Переглядiв: 588