Традиції області: у Кропивницькою відбудеться виставка традиційних сорочок та майстер-клас з вишивки

15.05.2023 14:32

В обласному центрі в етнолабораторії «Баба Єлька» відбудеться виставка сорочок і майстер-клас із вишивки подолу традиційної сорочки Кропивниччини в Етнолабораторії "Баба Єлька" 18 травня. Про це повідомляється на сторінці організації у Фейсбук, інформує медіапортал DOZOR.

На виставці представлять усі сорочки, які «Баба Єлька» зібрала за за п'ять років експедицій Кіровоградщиною, аби зберегти їх у спадок для майбутніх поколінь.

«За кожною з них криється власна історія: якусь дівчина власноруч вишивала собі на весілля, інша - тричі перешивалася з бабиної для доньки, а потім для внучки; на одній давні скляні ґудзички, на іншій - рідкісні кістяні; котрісь прикрашені типовими трояндочками, на інших вишиті таємні обереги. Очі розбігаються від цієї краси. До підготовки експозицій долучилася відома майстриня-вишивальниця Анна Баранова - уродженка Кропивниччини, яка заснувала власну майстерню "Вільна птаха Горобчик" у Харкові. А майстер-клас із вишивки типового подолу традиційної сорочки Кропивниччини проведе кропивницька майстриня Ольга Проценко», - зазначають організатори заходу.

Виставка відкриється 18 травня о 10 год. в Етнолабораторії "Баба Єлька", Театральна, 12. Переглянути експозицію сорочок можна буде протягом місяця у будні з 9 до 16:00. Воркшоп з вишивки відбудеться 18 травня о 12 год. Вартість 100 грн. Реєстрація на майстер-клас і екскурсії - за тел. 050 26 49 556 (кураторка виставки Світлана Листюк).

Переглядiв: 437