Третє «антикорупційне» засідання суду знову пройшло без секретаря міськради

01.02.2017 12:15

imageТретє судове засідання по справі адміністративного правопорушення секретаря Кіровоградської міськради,  пов’язане з корупційними діями, відбувалося за високої концентрації поліції на вході до судової зали  та без Андрія Табалова сьогодні, 1 лютого. Про це повідомляє кореспондент сайту DOZOR.

Прокурор зазначила, що за відсутності Андрія Табалова справу слухати неможливо, тому попросила про примусовий привід Табалова до суду, мотивуючи черговою неявкою.  Адвокат  секретаря міськради виступив проти.

«Табалов не з’явився на суд, тому що він не отримав повістку. Тобто в суду немає доказів, що він отримав повістку. Як можна прийти туди, куди ви не знаєте, що вас викликають? Суд повідомив, що в нього немає доказів, що Табалов отримав повідомлення про час і місце розгляду справи. Крім того, на даний час він перебуває у плановій відпустці. Прокурор просить привід. Я заперечую, тому що привід - це коли є факт навмисного ухилення від явки до суду», -  сказав адвокат Максим Тупало.

У результаті суддя Леонід Плохотніченко дійшов висновку про відсутність підстав для задоволення клопотань прокурора щодо застосування примусового приводу відносно Табалова і зупинення провадження.

Коментуючи хід засідання, слухач, правозахисник  Ігор Погасій припускає, що у разі затягування строків розгляду цієї справи, в результаті Табалова можуть так і не притягнути до відповідальності.

«По корупційному правопорушенню впродовж трьох  місяців він має бути притягнутим до відповідальності. Якщо більше - відповідальності не буде», - зазначає Погасій.

Наступне засідання суду призначено на 14:00 9 лютого.

Нагадаємо, Андрій Табалов не з’явився у Ленінський районний суд Кіровограда на перше засідання по розгляду справи про його адміністративне правопорушення, пов’язане з корупційними діями. Не було секретаря міськради і на другому, адже він вважає свою справу «не тою корупцією, з якою треба серйозно боротися». Крім того, Табалов ще тиждень тому попереджав, що не явиться на третє засідання, тому що йде у відпустку.

Переглядiв: 1283