Третій рік при владі: Чим хвалився Андрій Райкович під час звіту (ФОТО)  

04.12.2018 14:45
image

Міський голова Андрій Райкович втретє прозвітував про підсумки роботи під час перебування на посаді у залі міської ради сьогодні, 4 грудня. Як і торік, публічний звіт відбувався в рамках телевізійного шоу «Ми» і більше був схожим не на звіт, а на розповідь про те, яким гарним став обласний центр за часи каденції провладного мера зі скаргами на те, що за такий маленький строк глобальні питання не вирішити.

Як і торік, перед початком звіту присутнім показали відеоролик, в якому громадяни «співали оди» міському голові, зокрема, за ремонт спортзалів та нові автобуси, а далі Райкович розповідав про здобутки у різних галузях, які стосуються міста.

Житлово-комунальне господарство. Райкович похвалився збільшенням суми коштів, вкладених у сферу житлово-комунального господарства та початком будівництва як житлових об’єктів, так і доріг. Втім, здобутки у даному напрямку здебільшого виявилися не виконаними, а лише запланованими. Наприклад, знаковою подією, на думку мера, став старт ремонту мосту по провулку Об’їзному, який почали реконструювати фактично наприкінці року. На це з міського бюджету виділили 9 мільйонів гривень і з держбюджету додали ще 5 млн.  Згадав міський голова і про довгоочікувану реконструкції арки на вулиці Ельворті.

Серед досягнень у сфері ЖКГ -  будівництво 50-квартирного будинку на вулиці Жадова. Райкович запевняє, що ведення будівлі в експлуатацію відбудеться у першому кварталі наступного року.

image
image

Серед своїх досягнень міський голова назвав і будівництво доріг. Протягом року були проведені ремонти на вулицях Великій Пермській, Тютюшкіна, Короленка, Кропивницького та, звичайно ж, сумнозвісної вулиці Чорновола, яку розривали тричі через пориви водопровідних та теплових мереж.

Транспорт. Здається, жоден публічний виступ міського голови ще не відбувся без нагадування про закупівлю комунального транспорту. Інформація про нові автобуси і тролейбуси не оминула присутніх і під час звіту мера міста. Також Райкович анонсував прибуття двох автомобілів для соціального таксі наприкінці року та повідомив про плани закупівлі п’яти одиниць автобусів з автономним ходом.

«Зовсім скоро будуть містом їздити тролейбуси з автономним ходом. Для тестового режиму планувалося придбати п’ять таких машин за кошти Європейського банку. Але ми будемо радитися з депутатами міської ради, виконавчим комітетом, чи варто позичати європейські кошти у такий складний для країни час», - зазначив мер.
image
image

Теплопостачання. Звітуючи перед громадою, міський голова вкотре констатував очевидне: у місті існує проблема з теплопостачанням.

«Я вже говорив, що недалекоглядно роздавати дозволи на встановлення автономок. Зараз ми пожинаємо ці плоди. Зараз система розбалансована. І ми з двома теплогенеруючими підприємства опалюємо 40-45% теплової потреби міста. Мережі - це окрема проблема. Зробили капітальний ремонт на вулиці Чорновола і вже сталося три порива, три розриття асфальту. Це примушує проводити відновлювальні роботи і руйнувати нове асфальтне покриття. Ми не сидимо, склавши руки, багато зробили у напрямку підтримки теплопостачальних компаній - прийняли рішення радикальне про повернення майнового комплексу з оренди  для експлуатації «ЦНТІ УНГА»», - каже Райкович.

Утім, у плани  керманича міста, на жаль, не входить вирішити проблему прогресивними методами, зокрема, переведенням міста з центрального на індивідуальне опалення. Райкович налаштований на ремонт старих труб. Проте це насправді нереально. За попередніми підрахунками, на повну модернізацію мереж, які за терміном експлуатації необхідно було замінити ще в 90-х роках, сьогодні необхідно близько 3 мільярдів гривень...

image
image

Освіта. Серед зробленого для освітян мер назвав збільшення виділених бюджетних коштів на сферу освіти, а також 20 відремонтованих спортзалів за його період перебування на посаді мера. Серед проблем, які залишилися не вирішеними у даній галузі, посадовець назвав єдину – проблему з туалетами. Утім і це – на совісті керівників навчальних закладів.

«Мені соромно, що в 2018 році ще не кожна школа має відповідні санітарні кімнати, щоб учням було зручно та комфортно. Ми поправимо цю ситуацію. В 2019 році ми все зробимо для того, щоб таких проблем не було. У школах №№14, 17, 18, 35 заплановане виконання цих робіт», - запевнив міський голова.

Медицина. Пріоритетним напрямком своєї роботи міський голова вважає медичну сферу. Конкретних цьогорічних здобутків він не назвав, натякнувши, що люди самі все добре знають. Утім відзначив відремонтоване рентгенологічне відділення центральної міської лікарні. Серед планів -  ремонт медико-санітарної частини №19.

image
image

Соцзахист. Досягненням в даній сфері Райкович назвав знову ж таки збільшення видатків, власне, як і на інші галузі. Пишається мер і реалізованими проектами в рамках конкурсу «Громадський бюджет».

«Це дуже важливі вектори доручення міської громади до соціально-важливих проектів. Подивіться, скільки гарних об’єктів з’явилося у Шамардіних, у Кріпака, Табалова, Яремчук, Цертія, Гребенчука, Калапи! (депутати міськради – ред.)» - додав Райкович.

Під час блоку «питання – відповідь» до Райковича звернулися щодо вирубки дерев, зокрема, які здійснює власник однієї з аптечних мереж на вулиці Єгорова. На це мер відповів, що… планує відкрити комунальну аптеку. Відтак питання масової вирубки дерев залишається відкритим.

Як і торік,  низку місць  у залі  «захопили» голови квартальних комітетів, які розпочинали свої звернення з подяки в адресу мера, а також радили частіше зустрічатися з ними та висловлювали незначні прохання, зокрема, встановити лавки у парку імені Крючкова.  Як годиться, міський голова попрохав своїх підлеглих записати проблему та негайно її вирішити. Підсумовуючи звітування міського голови, можна сказати, що більшість сказаного жителі міста вже чули, а анонсування проблем, які планується вирішити, можна було й не робити, а звітувати про них, як про вирішені…

image
image
image
image
image
Переглядiв: 1569