Три роки порожніх обіцянок влади: у Кропивницькому стартувала акція Стрижакова за нову Набережну (ФОТО)

05.11.2019 14:33
image

Акція зі збору підписів за початок реконструкції міської Набережної розпочалася в Кропивницькому сьогодні, 5 листопада. Мета акції – змусити міську владу розпочати реальну реконструкцію Набережної, обіцяну жителям кілька років поспіль.  Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Акцію організувало Муніципальне бюро громадського діяча Артема Стрижакова, який є ініціатором реконструкції рекреаційної зони. 

Нагадаємо, будівельні роботи на Набережній повинні були розгорнутися ще цієї весни, проте в мерії досі так і не розробили навіть технічну документацію.

image

Так, у рамках акції у наметах, що розміщені на вулицях обласного центру, відбувається збір підписів кропивничан за початок реконструкції міської Набережної. Головна вимога – забезпечити належним фінансуванням проект і невідкладно розпочати безпосередні роботи зі стартом будівельного сезону 2020 року.

«Та влада, яка дійсно хоче реалізувати проект, бере і робить це без відмовок. У тому ж Тернополі, де ми вивчали досвід реконструкції Набережної, її зробили за один рік! За рік зробили все - створили проект, пройшли експертизи і провели всі будівельні роботи. У Кіровограді ж за три роки немає навіть проекту. Міська влада бездіє і саботує процес. У такому випадку громада змусить управлінців реконструювати нашу Набережну», - коментує громадський діяч Артем Стрижаков.

Кропивничани охоче долучаються до акції, емоційно висловлюючись щодо жахливого стану Набережної.

«Я своїм дітям забороняю тут ( на Набережній, - ред.) ввечері гуляти, тут небезпечно. Як владі не соромно обіцяти і нічого не ремонтувати, не реконструювати на Набережній?  По телевізору виступали і казали, що в 2019 році повністю зроблять ту сторону Набережної, що біля спортшколи. І де ж воно?»  - говорить учасник акції, житель міста Олексій Бевзюк.
image

Як відомо,  у 2017 році Муніципальне бюро Стрижакова створило проект з реконструкції Набережної, на який залучено 1 млн. грн. з Громадського бюджету. У 2018 році Стрижаков ініціює створення робочої групи по Набережній. Добивається закладення 4 млн. грн. до бюджету на реконструкцію Набережної. В мерії обіцяють розробити технічну документацію з реконструкції до кінця року і не виконують обіцянку. А 4 млн. грн. на Набережну так і не дійшли.

У 2019 році Муніципальне бюро Стрижакова вимагає розпочати реконструкцію, як було обіцяно, відстоює право містян на нову Набережну в судах. Міська влада так і не розробила технічну документацію, блокує  діяльність робочої групи, не розпочала будівельні роботи на Набережній, сприяє незаконній забудові Набережної.

 

Переглядiв: 4249