Три шахти на Кіровоградщині зупинили роботу

08.12.2020 14:49
image

На Кіровоградщині Смолінська, Новокостянтинівська та Інгульська уранові шахти, які підпорядковані підприємству ДП «Схід ГЗК», припинили свою роботу. Нині шахтарі планують мітингувати перед будівлею Кабміну. Про це у коментарі медіапорталу DOZOR повідомив голова профспілкового комітету Новокостянтинівської шахти Олександр Зовва.

«Шахти офіційно стоять  до 14 грудня включно.  Далі буде видно. План щодо поїздки до Києва діючий, готові виїхати. Транспорт і люди налаштовані на це, але чекаємо інформації після сьогоднішньої зустрічі у міністерстві. Які будуть прийняті рішення, таке рішення приймемо і ми. Але наразі є колективна налаштованість, що завтра з 9:00 до 10:00 будемо в Києві під стінами Кабінету Міністрів», - повідомив Олександр Зовва.
«Вимоги у нас прості – це подальше функціонування гірничо-добувної промисловості і друге – неодмінне і швидке розрахування по заробітній платі з працівниками. Заборгованість на сьогоднішній день – жовтень, листопад», - додав Зовва, зазначивши, що нині працівники шахт недоотримують нарахувань та преміальних.
Переглядiв: 1517