Тримісячний мисливський спанієль Шеррі готується нести службу у поліції Кіровоградщини (ФОТО)

06.07.2022 16:49

Кінологічний центр головного управління Національної поліції в Кіровоградській області донедавна мав 16 службових собак. Усі вони – повноцінні члени поліцейської родини, а ще поява чотирилапих професіоналів на будь-яких заходах для дітей дарує неймовірну атмосферу. Нещодавно до цієї родини долучилася ще одна дівчинка – мисливський спанієль Шеррі. Незабаром їй виповниться три місяці і вона вже виконує базові команди. Про те, як Шеррі потрапила до кінологічного центру медіапорталу DOZOR розповів начальник підрозділу Артем Матвєєв.

«На сьогодні Шеррі 2 місяці і три тижні. Ім’я обирала моя дружина. Так вийшло, що я поїхав обирати собаку, але в результаті вона сама мене обрала. Спочатку хотів взяти «хлопчика», тримав песика в руках, розмірковував, обирав, але потім відчув, що хтось хапає мене за брюки. Це була Шеррі. Я ні на хвилину не вагався, і забрав її. Поки що вона живе в мене вдома, оскільки ще маленька. Але після того, як собака пройшла повний курс необхідних вакцин, я почав брати її на роботу. У неї є потенціал , вона здібна до пошуку. Думаю, напрямком роботи Шеррі буде пошук вибухових речовин, пристроїв та зброї. В умовах, які склалися в нашій державі, цей напрямок буде дуже актуальним. Шеррі проходить соціалізацію, вивчає базові команди та привчається до пошуку», - розповідає Артем Матвєєв.

Артем Матвєєв пояснює, для того, щоб собака могла повноцінно приступити до служби, їй потрібно навчатися: хоча б протягом 7-8 місяців.

«Це мінімальний термін, але необхідно тренувати собаку змалечку, якщо вона готується до служби. Наразі разом з Шеррі у кінологічному центрі вже 17 службових собак. Вони працюють за напрямками: розшук, пошук трупів та людських останків, пошук наркотичних речовин, зброї та вибухових пристроїв, а також є вартові собаки», - додає керівник підрозділу.     

Приєднуйтеся до нас у соцмережах: Фейсбук: |Телеграм Інстаграм

Переглядiв: 1460